Muži B – I. třída

Komentář:

Domažlické družstvo mužů B bude letos opět zápolit o co nejlepší umístění v krajském přeboru mužů I. třídy. V uplynulé sezóně se domažličtí sportovci umístili na konečném 9. místě, když za sebou nechali celky Sokol Kraslice, Slovan Mariánské Lázně a UBK Plzeň.
Do nové sezóny se oproti loňskému ročníku přihlásilo pouze 10 celků, kteří v základní části budou hrát každý s každým dvoukolově ve dvojicích a po skončení základní části budou hrát družstva umístěná na 1. až 8. místě nástavbovou část, ve které se bude pokračovat systémem play-off podle následujícího klíče.
Čtvrtfinále se hraje na dvě utkání, v nichž družstva vytvoří dvojice 1-8, 2-7, 3-6, 4-5 podle umístění v základní části. První utkání se sehraje na hřišti hůře umístěného družstva z dvojice a v případě nerozhodného výsledku se neprodlužuje, druhé utkání se sehraje na hřišti lépe umístěného družstva a prodlužuje se jen v případě rovnosti skóre v součtu obou utkání. Vítězové postupují do semifinále, poražení dále nepokračují. Semifinále a finále se hraje stejným způsobem. Soupeři pro semifinále budou určeni z vítězů čtvrtfinálových utkání podle jejich umístění po skončení základní části. První dvojici tvoří družstva, která se po skončení základní části umístila na nejlepším a nejhorším místě, druhou dvojici tvoří zbylá družstva. Vítězové semifinále sehrají utkání o 1.-2. místo. Poražení ze semifinále dále nepokračují. Celkové umístění poražených v jednotlivých kolech play-off se určí podle jejich umístění v základní části. O umístění družstev na 9. a 10. místě rozhoduje umístění po základní části.
V sezóně 2002/2003 se příznivci domažlického družstva mužů B mohou těšit na tým BK Přeštice, TJ Klatovy B, BC Sušice, TJ Klatovy A, Slovan Mariánské Lázně, Slavoj Tachov, UBK Plzeň, SKB Rokycany B a podle konečného stanovení bude v této soutěži hrát ještě buď Lokomotiva Plzeň nebo SVA Holýšov.
Přestože loňská 9. příčka nevzbuzuje mezi fanoušky Domažlic mnoho nadějí na hladký postup do vyšší soutěže, vítěz finále play-off postupuje do mezikrajové kvalifikace o III. ligu (Plzeňský a Karlovarský kraj). Naopak do krajského přeboru sestupují 0 až 3 nejhůře umístěná družstva podle počtu sestupujících družstev ze III. ligy mužů a počtu postupujících do III. ligy mužů. Následující tabulka přibližuje celý „postupo-sestupující“ proces:

Postup do III. ligy mužů 0 0 0 1 1 1
Sestup ze III. ligy mužů 0 1 2 0 1 2
Sestup z I. tř. kraj. přeboru 1 2 3 0 1 2


#stk