Aktuality před začátkem sezóny mladších dorostenek

Komentář:

V letošní sezóně jsem musel přistoupit k dalšímu ráznému kroku a se svým družstvem přeskočit kategorii starších žaček a začlenit se do soutěže mladších dorostenek.
Hrát v kategorii starších žaček bylo velmi lákavé, už jenom z toho důvodu, že bychom hráli svoji věkovou kategorii a měli bychom jistý postup do žákovské ligy, protože rozlosování spojené soutěže OP starších a mladších žaček nebude tak kvalitní, jako bylo v loňském roce. To co mě odrazovalo byl opět úzký hráčský kádr, kterým bychom disponovali a finanční stránka věci, protože bychom žákovskou ligu s naším rozpočtem neutáhli. S ohledněním těchto věcí jsem doufal, že přiřadím starší děvčata (věkem ml. dorostenky) a spojím se svými staršími žačkami a bude to docela slušné družstvo. Bohužel se moje plány sesypali, když se mi Ivka Kozinová, která měla být lídrem družstva zranila na soustředění a v současné době ji čeká druhá operace kolena a zatím nikdo neví, jak to bude s její sportovní kariérou vypadat dál. Podobně dopadla naše posila z Horšovského Týna Vendula Peteříková, která si svůj sport číslo jedna – tenis, doplňuje přes zimu basketbalem, ale i ji bohužel potkalo nepříjemné dlouhodobé zranění, takže asi tato sezóna je pro ni ztracená. Další zkušené hráčky odešly na střední školy a buď úplně skončily se sportem, nebo se pomalu aklimatizují a vracejí se zpět do hry.
Když tohle všechno sečteme a potrhneme, vyjde nám, že jádro zůstává ze starších žaček /Korbová, Jelínková, Murinová, Králová, Šindelářová, Wernerová, Rybárová M., Cenefelsová /. K nim se navrací po jednoletém hostování v Klatovech Lenka Dokoupilová a družstvo je doplněné staršími hráčkami Janou Knížovou, Helenou Šantrochovou a Janou Rybárovou. Tyto hráčky budou muset zapracovat na své herní stránce, aby se zakombinovaly do herního stylu mladších spoluhráček.
Určitě také stojí za povšimnutí, že dvě naše hráčky budou v této sezóně hostovat do družstva Strakonic, jak všichni víme, tak je to jedno z nejlepších družstev v mládežnické kategorii v celé ČR. Jedná se o Šárku Jelínkovou, která již v loni hostovala do Strakonic a byla zařazena jako náhradnice do širšího reprezentačního výběru ČR starších žaček (i když byla věkem mladší žačka). V letošním roce k Šárce přibyla Katka Korbová, která bude letos zkoušet štěstí rovněž ve Strakonicích a je velká škoda, že se v minulém roce nemohla zůčastnit krajského výběru, kde by jistě měla také šanci dostat se do reprezentačního výběru (snad letos).
Nakonec tedy přeji všem dívkám, aby se jim basket líbil, ony sami mu dávaly maximum a dočkaly se skvělých výsledků a příjemných zážitků spojených s basketbalem.

Trenér

#im