Odolá "domažlická tvrz" dalším dvěma nájezdům?

Komentář:

Do konce letošního ročníku III.ligy zbývá domažlickému týmu odehrát již jen pět zápasů a my tak máme jednu z posledních možností v této sezóně vidět Jiskru na vlastní oči.Přestože v minulém dvoukole Jiskra klopýtla na hřišti Českých Budějovic, naděje na vítězství ve A skupině III.ligy stále žije. K jejímu zachování je ale nezbytně nutné vytěžit z těchto dvou zápasů všechny čtyři body -tzn. porazit v sobotu BK Kladno (od 18.00 hod) a v neděli BK Kaučuk Kralupy (od 10.00hod)
Pomoci by k tomu měla i staronová tvář Jiskry Lukáš Pivoňka, který se vrací do týmu po desetiměsíční přestávce. Měl by společně s Pavlem Říhou, velkou oporou "B" týmu, nahradit vážně zraněného Josefa Prettla, který se s letošní sezónou bohužel předčasně rozloučil a v současné době čeká na operaci kolena. Jinak je kádr Domažlic kompletní včetně Tomáše Kubizňáka, který se minulý víkend s plzeňskou Lokomotivou rozloučil se základní částí druhé ligy.
Podle hlasů z kabiny se chtějí hráči ukázat svým fanouškům v tom nejlepším světle hlavně nejen proto, že se jedná o předposlední hrací víkend v Domažlicích, ale i proto aby je svou hrou pozvali na zájezd do Litoměřic a do Ústí nad Labem (pozn. autora: bližší informace na www.jiskradomazlice.cz, nebo na plakátech ve Sportovní hale).
Kromě dvou zápasů "A" týmu uvidíme ve sportovní hale ještě v neděli v 8.00 hodin ráno souboj "béčka Jiskry s "B" týmem Klatov. Jedná se o druhý zápas druhého kola vyřazovací části krajského přeboru.

BK Kladno
Beznadějně poslední celek tabulky se krčí u samotného dna s pouhou jedinou výhrou na svém kontě. Letošní nováček soutěže zatím nepřeřadil z rychlosti krajského přeboru na rychlost III.ligy a pravděpodobně se do nižší soutěže opět po roce vrátí, ale do Domažlic přijíždí s vědomím že nemá co ztratit, a proto lze z jeho strany očekávat bezstarostný basketbal, který se bude divákům jistě líbit. Navíc svázané ruce již způsobily favoritům nemálo problémů s papírově slabšími mužstvy, stačí jen vzpomenout na letošní bilanci Keramiky Plzeň s Havířovem.

BK Kaučuk Kralupy nad Vltavou
Nedělní soupeř Jiskry disponuje kvalitním kádrem plným výrazných individualit. Letošní sezóny ale Kralupy začaly v nestandardních podmínkách, neboť jejich hlavní hala částečně podlehla srpnovým povodním. V podzimním utkání se obě mužstva rvala o vítězství až do konce a Jiskra nakonec zvítězila těsně 89:85.

#tbj