Druhá versus třetí liga

Komentář:

Proti domácímu áčku nastupoval domažlický tým na rokycanském turnaji s jasným cílem obstojně konkurovat druholigovému družstvu. Tento zápas byl pro hostující celek druhým utkáním po sobě a tak v 1. čtvrtině domažličtí hráči spíše šetřili síly, než aby se pokusili o razantní úvodní bodový náskok. Úspěšnost na obou stranách byla vcelku podobná a první čtvrtina skončila stavem 16:17.
Druhou čtvrtinu zahájili hosté s poněkud větší vervou a hned v prvních několika minutách si vytvořili dvanáctibodový náskok, který se domažlickému týmu podařilo udržet až do poloviny utkání.
Úvod druhé části zápasu patřil prozměnu ale domácímu družstvu, když hned během první minuty rokycanský Vinkler úspěšně proměnil tři střelecké pokusy. Rokycanští se dostali do lepší herní pohody a až do 5. minuty na tuto skutečnost nedokázal hostující tým účinně zareagovat. Domácí tak snížili bodový náskok hostů na 7 bodů. Až v již zmíněné 5. minutě se na "trojkové čáře" prosadil domažlický Kubizňák, kterého vzápětí podpořil, též trojkou, i Jan Blacký a bleskovým únikem do koše rozehrávač Hrubý. Třetí čtvrtina nakonec skončila stavem 47:66.
Poslední čtvrtina nepřinesla pro fanoušky rokycanského týmu příliš momentů k radosti. Hosté si sedmnáctibodový náskok nenechali vzít. Přesně stříleli domažličtí hráči Kozina a Blacký a proto výhra hostujícího celku Domažlic nad domácími Rokycany byla zasloužená. Konečný stav SKB Rokycany "A" - Jiskra Domažlice: 61:86.

#stk