Áčko již trénuje v hale

Komentář:

Druhou část letní přípravy zahájili minulý týden hráči prvního týmu domažlického basketbalového oddílu. Pod vedením trenéra Miroslava Janiurka, který u kormidla družstva doplnil vloni veleúspěšného Miroslava Vaňka, hráči polykají náročné dávky fyzických tréninků.
Na pondělním tréninku se sešli téměř všichni hráči dorostenců Koziny, Hrubého a nově také Ondřeje Humla. Tito hráči v minulých dvou týdnech absolvovali soustředění jak s dorostem Jiskry, který ale bohužel v příštím roce ligu hrát nebude, tak i s extraligovou Lokomotivou Plzeň, kam odcházejí na střídavý start. Chyběl pouze Tomáš Kubizňák, který se připravuje střídavě v rodných Teplicích a v Plzni s Lokomotivou. Barvy Jiskry však v příští sezóně hájit bude.
Trenér Janiurek naordinoval svým svěřencům nejprve náročný kruhový trénink zaměřený na dynamiku sílu hráčů. Podle slov Václava Koziny byla cvičení mnohdy náročná nejen po fyzické stránce, ale vyžadovala také trvalé soustředění. Asi po 25 minutách posilování si hráči poprvé sáhli na míč při střeleckém cvičení, a střelbu z různých pozic a s různými variantami doskakování, prokládanou nácvikem trestných hodů, pak trénovali až do konce hodinového tréninku, který byl veden ve velice svižném tempu. Na tvářích hráčů i trenéra bylo znatelné pevné odhodlání a vůle, se kterou se do nadcházejícího ročníku III. ligy chtějí pustit.
Podle slov Miroslava Janiurka budou hráči posilovat ještě tento týden a od září najedou na finální fázi tříměsíčního tréninkového cyklu, která bude zaměřena na hru samotnou a tým se dostane k nácviku herních útočných a obranných kombinací.

#stk