Neúprosný los přihrál Jiskře náročné soupeře

Komentář:

Ve skupině A III.ligy basketbalu nezůstal kámen na kameni a Jiskra přístí rok pozná šest nových týmů. Los slibuje fanouškům napínavé souboje a týmu náročné soupeře.
Z dvanáctičlenné skupiny zná Jiskra z loňska jen pět týmů: Slavoj Bohnice, BK Kaučuk Kralupy nad Vltavou, BK Beroun, BK Teplice a BK Ústí nad Labem „B“.
Další dva týmy postoupily do III.ligy z krajsého přeboru. BC Slaný je v soutěži klasickým nováčkem, zatímco Thermia Karlovy Vary se po roce opět vrací do vyšší soutěže. SKB Rokycany hrál v minulé sezoně druhou nejvyšší soutěž a ve skupině a 9. až 14.místo skončil na nesestupovém třetím místě (bilance 14 výher - 22 porážek), přesto bude v přístí sezoně bojovat ve třetí lize, protože svou licenci přepustil českobudějovickému BSK.
Další tři celky patřily vloni do špičky B skupiny III.ligy. Sokol Horní Počernice svou skupinu vyhrál s bilancí (18/4), ale zájem o postup neměl. Mladá Boleslav se umístila na třetím místě (16/6). BK Nymburk „B“ sice skončil až sedmý (9/17), ale nebezpečný bude zejména v domácím prostředí, kde bude jistě hrát posílen o některé hráče z kádru letošního finalisty Mattoni NBL BK Nymburk “A“. Začátek třetí ligy je plánován na říjen a první zápas čeká Jiskru v Rokycanech 11. října 2003.

#tbj