Déčko si narozdíl od Holýšova nezahrálo

Komentář:

Zcela rozdílně zahájily novou sezonu v krajském přeboru II. třídy basketbalisté SVA Holýšov a Jiskry Domažlice D. Zatímco Holýšované doplnění trojicí dorostenců (inovec, Přikryl, Zobl) na úvod doma porazili Stříbro i Tachov, domažlický Dream Team má po víkendu na kontě jednu kontumační porážku a odložený zápas.

Holýšov - Stříbro 78:54 (18:16, 34:40, 49:49) Přestože domácí byli jasným favoritem, sehráli s tradičně nepříliš uspěšným Baníkem nečekaně dramatickou bitvu. Po oboustranně pomalé první čtvrtině zkusili Holýšované vysunout obranu až na soupeřovu polovinu, ale jindy účinný press zůstal kvůli velmi špatné střelbě bez kýženého efektu. Naopak hosté těžili z přesných doskoků a poločas vyhráli. V podobném duchu začal i druhý poločas, ale s přibývajícím časem se domácí zklidnili, zpřesnili střelbu a z rychlých brejků začali dotahovat a v poslední desetiminutovce strhli vedení zpět na svoji stranu.
Sestava (a body): Majer 13, Steidl 13, Ondrašík 10, inovec 9, Hanzlík9, Koc 6, Honner 5, Přikryl 4, Zobl 4, Polák 3, Z.Lampa 2.

Holýšov – Tachov 83:57 (25:11, 47:23. 64:43) Tachov byl sice papírově silnějším soupeřem než stříbrský tým, tentokrát ale Holýšované rozhodli o své výhře vlastně už v první čtvrtině. Po čtyřech minutách totiž vedli 17:2 a své vedení si téměř po celý zbytek hrací doby udržovali. Výjimkou byl úsek mezi 23. a 26. minutou, kdy hosté využil přílišné uspokojení soupeře ke snížen na 55:41. Pak už domácí opět zpřesnili střelbu a rychle získali svůj náskok zpět.
Sestava (body): Polák 25, Štván 12, Steidl 10, Koc 7, Majer 6, Honner 6, Ondrašík 5, Straka 5, Činovec 4, Hanzlík 4, Z.Lampa, Smolín.

Domažlice D – Tachov 0:20 (kontumačně) Kvůli administrativním problémům byl zápas na poslední chvíli odvolán a hosté si tak zadarmo připíší dva body za výhru.

Domažlice D – Stříbro odloženo Protože domažlická hala byla obsazena florbalem, musel být nedělní zápas odložen na blíže neurčený termín.

#mje