Důležitá domácí dvojička ukáže opravdovou sílu týmu

Komentář:

Týden po nešťastně prohraném zápase v Berouně dostávají basketbalisté Jiskry Domažlice příležitost k reparátu. Do již dva roky nedobyté sportovní haly přijete „B“ tým loňského finalisty a v současé době vedoucího celku české nejvyšší soutěže Nymburka a loňský vítěz „B“ skupiny III.ligy AŠ Mladá Boleslav.
Jiskra v dosavadním průběhu soutěže sehrála již šest utkání, přičemž čtyři vyhrála a dvakrát odešla poražena, v tabulce je proto první se ziskem deseti bodů.
Jiskra disponuje v současné době zřejmě nejužitečnějším hráčem soutěže, kterým je kapitán Domažlic Jiří Blacký. Se 128 body je nejlepším střelcem soutěže, rovněž vede statistiku průměru bodů na zápas (21, 33 b) a kraluje také hodnocení úspěšnosti trestných hodů (91, 33% !!!). V počtu střílených trestných hodů je na třetím místě (46). V popředí individuálních hodnocení se pohybuje také díky 35 bodům v zápase proti Ústí nad Labem a 30 bodům v utkání s Teplicemi.
Mohlo by se zdát, že současná Jiskra stojí a padá s Jiřím Blackým, ale ani další osvědčené opory nezůstávají pozadu. Michal Podestát se může pochlubit čtvrtým nejlepším průměrem bodů na zápas (13, 3 b) a Jan Blacký je ve stejné statistice s mírným odstupem šestý (12, 5 b).
Představujeme soupeře Jiskry
Sobotní soupeř Jiskry, GA Zelko Nymurk „B“, zatím odehrál pět utkání s bilancí čtyři výhry a jedna porážka, kterou utrpěl překvapivě doma v zápase s Bartoškovou Thermií Karlovy Vary. Svoji sílu ale dokázali Nymburští třeba v zápase se Slaným, kterému nadělili letos rekordních 121 bodů (zápas skončil 121:62) a 19 trojek. Nejlepším hráčem Nymburka řečí čísel je Michal Skořepa, který je druhý v celkovém počtu vstřelených bodů (121 b) a vévodí statistice počtu střílených tretsných hodů (46).
V neděli se do cesty Domažlicím postaví AŠ Mladá Boleslav. Ta zatím odhrála jen čtyří utkání, z toho tři vítězná. Mladá Boleslav disponuje vyrovnaným celkem bez výrazných individualit, ale právě takovéto týmy znamenají pro soupeře největší nebezpečí.
Je zcela jisté, že Jiskru čekají jedny y nejtěžších domácích zápasů v letošní sezóně. Partnerem utkání je Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky. Všichni hráči i celý realizační tým doufají v maximální podporu svých příznivců v těchto těžkých duelech, takže JISKRA DOMAŽLICE DO TOHO!

#tbj