Do Horních Počernic s odhodláním

Komentář:

Další bitva o třetiligové body čeká o víkendu basketbalisty Jiskry Domažlice. Po vydařené domácí dvojičce zajíždí momentálně vedoucí tým A skupiny III.ligy na horkou půdu dalšího z favoritů Sokola Horní Počernice.
Horní Počernice hrály v loňské sezoně B skupinu III.ligy a v průběhu celé sezony nasbíraly pouze čtyři porážky, což je pasovalo na prvenství ve skupině. Svoje práva na postup do druhé ligy ale Počerničtí prodali, a tak je letos opět vidíme ve III.lize, kde se jim zatím nedaří tak, jako loni.
Během šesti odehraných zápasů už, stejně jako Jiskra, dvakrát klopýtly, naposled v minulém domácím utkání s Thermií Karlovy Vary, které prohrály 62:69. Druhým přomožitelem Počernic se na vlastní palubovce stal BK Zelko Nymburk “B“, který vyhrál 87:72.
Sokol Horní Počernice, na vlastních webových stránkách vtipně označovaný SoHoPo, má ve svém středu vynikajícího střelce Pavla Podlipného, který si zatím drží průměr 19, 6 bodu na zápas, v dresu sobotního soupeře Jiskry však nastoupil pouze ke třem utkáním.
Jiskra je ve velmi podobné situaci jako Horní Počernice. Také dvakrát nešťsně ztratila bod za prohru, v Berouně dokonce v prodloužení, a potřebuje někde tyto body nabrat zpět. Podle slov samotných hráčů, byl problém na hřišti soupeře vždy v psychice týmu a to se teď tým, povzbuzen dvěma důležitými výhrami, pokusí změnit.
Otazník visí nad startem domažlického kapitána a zároveň nejlepšího střelce III.ligy Jiřího Blackého (187 bodů v 8 zápasech). V týdnu se potýkal s nepříjemným nachlazením, podle vlastních slov ale věří, že bude moci k utkání nastoupit.
Důležitý zápas Sokol Horní Počernice Jiskra Domažlice začíná v sobotu v podvečer na hřišti pražského týmu.

#tbj