Do Domažlic přijíždějí nováčci soutěže, za Jiskru nastoupí Petr Vorlíček

Komentář:

Oba letošní nováčky A skupiny III.ligy basketbalistů uvidí během tohoto víkendu fanoušci basketbalistů Jiskry Domažlice. Ve sportovní hale se v sobotu v 16.00 hodin představí BC Slaný a v neděli v 10.00 hodin ráno Thermie Karlovy Vary.
V dresu Jiskry se poprvé představí také Petr Vorlíček, 208 cm vysoký pivot přichází na hostování z druholigového Sokola Pražského. Vorlíček je odchovancem Jiskry, i když v Domažlicích působil jen jednu sezonu, po které odešel do Prahy. Oblékat bude dres s číslem 17.
I přesto, že se Domažlice mohou pyšnit druhou nejlepší obranou soutěže, mají na svém kontě už tři porážky a to zatím stačí jen na průběžné druhé místo tabulky za vedoucími Horními Počernicemi - to vše po devíti odehraných zápasech letošního ročníku III.ligy.
Za povšimnutí stojí některé týmové statistiky Domažlic. Jiskra je s osmnácti osobními chybami na zápas nejméně faulujícím týmem soutěže a s průměrné čtyři trojky na zápas ji řadí na předposlední místo v této činnosti.
BC Slaný
Tým ze Slaného zatím okupuje desátou příčku tabulky, když zatím dokázal na soupeře vyzrát jen ve třech případech. Dva body za výhru si sobotní soupeř Jiskry připsal po zápase v Karlových Varech (výhra 88:82), doma s Kaučukem Kralupy (81:75 po prodl.) a po domácím utkání s Ústím nad Labem „B“(83:64).
Největší oporou svého celku je Roman Kozelka, který kraluje týmovým statistikám v počtu vstřelených bodů (182b.), v počtu vstřelených trojek (21), v průměru bodů na zápas (20, 22 PBNZ) a úspěšnosti trestných hodů (81, 82%). Přes průměrných 10 bodů na zápas se přehoupli ještě Pavel Říha (15, 11 PBNZ) a Rostislav Nič (11, 25 PBNZ).
Thermie Karlovy Vary
Tým trenéra Oty Bartoška už několik let pendluje mezi III.ligou a krajským přeborem I.třídy, letos to však vypadá, že se družstvo z lázeňského města v soutěži v pohodě udrží. Po devíti zápasech se drží na pátém místě tabulky s bilancí pět výher a čtyři porážky a se ziskem 14 bodů.
Pro Karlovy Vary je v této sezoně typická nevyrovnanost výkonů. Thermie prohrála doma se Slaným 82:88, ale dokázala vyhrát 79:77 po prodloužení v Nymburce a 69:62 v Horních Počernicích.
Nejlepším střelcem týmu je rovné dva metry vysoký Jakub Houška, který však za Thermii nastoupil jen v pěti zápasech (průměr přes dvacet bodů na zápas), protože povinnosti prvoligovém Chomutově mu víc nedovolily. Za tým nováčka Mattoni NBL odehrál letos přes 300 minut a průměrně vstřelil 6, 3 bodu na zápas. Další hostující posilou týmu je sokolovský rozehrávač Lukáš Šnobl. Již tradičně se do statistik výrazně zapsala dlouholetá opora lázeňského družstva Jan Hoffman.

#tbj