Dobýt domácí tvrz se pokusí Rokycany

Komentář:

Již tři roky končí všechna domácí utkání basketbalistů Jiskry Domažlice ke spokojenosti většiny fanoušků. Naposledy si z Domažlic odvezly dva body za výhru Rokycany a právě tento celek se v sobotu pokusí svůj minulý export bodů zopakovat. V sobotu v půl šesté večer se Jiskra Domažlice utká s SKB Rokycany v přímém souboji o průběžné první místo v tabulce A skupiny III.ligy.
Před sílou soupeře varuje i jeden z lídrů domažlického celku Jan Blacký: “Určitě to bude velmi nepříjemný soupeř. Druhá liga se nehraje, takže budou mít k dispozici všechny své pendly, Lipolda a Zemana z Vyšehradu a Kovandu a Junka z Plzně, k tomu ještě stále skvělý rozehrávač Havránek. Bude to netypický zápas s Rokycany, vždy jsme se soustředili jen na Havránka, zatímco teď si musíme dát velký pozor na celý tým.“
Rokycany se po prodeji práv na druhou ligu po dvou letech vrátily o soutěž níže a i přes odchod některých opor se hned zařadily ke špičkovým celkům III.ligy. Celý tým těží z přehledu zkušeného rozehrávače Havránka. Navíc v Domažlicích bude mít trenér Kalabza možnost postavit i nejlepšího střelce týmu, dva metry vysoké křídlo Ondřeje Lipolda. Ten hájí i barvy druholigového Vyšehradu a ve III.lize má průměr přes 24 bodů na zápas. Přes dvacet bodů na jedno utkání se přehoupl i kmenový hráč plzeňské Lokomotivy Jaroslav Kovanda. Rokycany mají velmi široký kádr čítající dvacet jmen, ale jen mladík Adam Tomáško a Tomáš Zeithaml zatím nastoupili ke všem jedenácti zápasům svého týmu.
Jiskra se jako vždy bude snažit využít rychlých protiútoků do rozhozené obrany soupeře. Ve výborné formě se v minulém zápase předvedl Jan Blacký, autor 33 bodů a pěti trojek. Spolu se svým bratrem Jiřím Blackým, nejlepším střelcem III.ligy, a minule znovuprobuzeným Podestátem (poslední zápas 21 bodů/3 trojky), by měli tvořit hlavní údernou sílu týmu. Ke třetímu zápasu v dresu „A“ týmu Jiskry se také chystá Petr Vorlíček, obrovitý pivot zapůjčený na hostování ze Sokola Pražského. Domácí trenéři by měli mít dispozici kompletní kádr.
Utkání dvou vedoucích týmů A skupiny III.ligy začíná v domažlické sportovní hale v sobotu 24.1.2004 v půl šesté v podvečer. Všichni fanoušci jsou srdečně zváni.

#tbj