Šlágr kola uvidí Nymburk

Komentář:

Již sedmnáctým a osmnáctým kolem pokračuje o víkendu III.liga basketbalistů. Vedoucí celek tabulky, Jiskra Domažlice, jede obhajovat svoji pozici do východních Čech. V sobotu se v půl sedmé představí na půdě deváté Mladé Boleslavi a v neděli se v souboji prvního celku se třetím utká s Nymburkem „B“.
Další soupeři Jiskry v boji o první místo hrají také venku. Druhé Rokycany čekají stejní soupeři jako Jiskru a čtvrté Horní Počernice zajíždí do Karlových Varů a do Slaného.
Mladá Boleslav v letošní sezóně hodně zaostává svými výkony z minulého roku. Pád ze třetího místa až na současné deváté v „automobilovém městě“ asi nikdo nečekal. V žádném případě to však neznamená, že si Jiskra zadarmo po sobotním zápase připíše dva body.
Nejvýraznější individualitou mladoboleslavského celku je Rudolf Skřivánek, který si udržuje průměr bodů na zápas nad hranicí 22 bodů a v šestnácti odehraných utkáních vstřelil již 52 trojek, což ho katapultovalo na čelo trojkových statistika celé soutěže. Jenže ostatní hráči se už střelecky tolik neprosazují a až sedmý nejproduktivnější útok nestačí nahrazovat druhou nejslabší obranu ligy.
Nymburk je ve zcela opačné situaci. Po loňském sedmém místě tým obměnil řadu hráčů i trenéra. Tím se stal Josef Skořepa, který do týmu přivedl svého syna Michala Skořepu, který se stal nejlepším střelcem soutěže (PBNZ 25, 75) a společně s Kamilem Řeřábkem (PBNZ 23, 71) dotáhli tým zatím na třetí místo III.ligy.
Nymburk „B“ se pyšní nejúdernějším útokem ligy (téměř 90 bodů na zápas), jenže útočné pojetí hry sebou logicky nese i mezery v obraně, která je nymburskou největší slabinou a je po jasně posledním Slaném nejpropustnější v soutěži. Teoreticky by tak na Nymburk měl domažlický styl trpělivé obrany a smrtících rychlých protiútoků platit.

#tbj