JISKRA NAKUKUJE DO II.LIGY!

Komentář:

Už jen čtyři závěrečná kola zbývají do konce letošního ročníku III.ligy basketbalistů a Jiskra Domažlice je i přes poslední porážku v Nymburce na čele tabulky s dvoubodovým náskokem právě před Nymburkem.
Postupová matematika je tedy velmi jednoduchá: z posledních čtyř zápasů musí Domažlice tři vyhrát a jediný zbývající konkurent v boji o postup do II.ligy, Nymburk „B“, je už nepředstihne. Středočeši hrají o víkendu na palubovce předposledních Kralup, které už jen sportovní zázrak zachrání od sestupu, a v Praze se Slovanem Bohnice, který doma prohrál jen dva z devíti zápasů.
Sobotní duel v domažlické sportovní hale začíná tradičně v šest hodin v podvečer a soupeřem Jiskry bude BK Beroun. Tým, který na podzim Jiskru porazil 80:76 po prodloužení. Beroun se již několik sezón pohybuje v pásmu ohroženém sestupem, zatím však vždy krizovou situaci zvládl a i letos s největší pravděpodobností zachrání své působení ve III.lize. Nejlepším průměrem bodů na zápas se v berounském družstvu může chlubit Jan Štěpánek (18, 75 bnz), ten ale jako kmenový hráč Vyšehradu odehrál za Beroun jen čtyři utkání. Nejvíce bodů celkově 179 nastřílel za svůj tým Tomáš Večeřa.
V neděli se Jiskře postaví Sokol Horní Počernice. Pražský celek si po nadějné první polovině ligy v posledních devíti zápasech připsal jen čtyři výhry, které ho s celkovou bilancí 11 – 7 srazili až na pátou příčku tabulky. Počernicím má Jiskra co oplácet, protože na jejich hřišti prohrála 57:52. Horní Počernice se celou sezónu potýkají se špatnou koncovkou a tomu odpovídají i individuální statistiky. Na post nejlepšího střelce stačí Pavlu Podlipnému „jen“ 13, 25 bnz. Pro ilustraci v týmu Jiskry by s tím samým výsledkem obsadil až čtvrté místo za bratry Blackými a Podestátem. Podzimní duel s Horními Počernicemi se vydařil Vašku Kozinovi, který konto soupeře zatížil šestnácti body, podaří se mu podobný výkon i tentokrát? Naopak první klání s tímto celkem čeká kapitána Jiskry Jiřího Blackého, protože ten první utkání kvůli nemoci vynechal.
Nedělní duel okoření divácká soutěž o nový Volkswagen Golf V s plnou nádrží na celý víkend. Jak si užít celý víkend s novým Golfem? S každou vstupenkou na oba zápasy dostanou diváci dotazník firmy Car Point, který musí vyplnit a následně vhodit do urny na propagačním stolku, čímž se automaticky zařadí do losování. Během obou zápasů bude stolek umístěn ve sportovní hale na galerii. V neděli během přestávky mezi první a druhou čtvrtinou pak zástupce firmy Car Point vylosuje jednoho šťastlivce, který prožije víkend s Golfem a dalších devět výherců získá další ceny.
Jako projev díků za podporu v celé sezóně připravilo vedení basketbalového oddílu Jiskra Domažlice dárek pro každého fanouška, který se přijde podívat na sobotní duel s Berounem. Hráči pevně věří, že je v postupovém boji nenechají jejich příznivci na holičkách, a že přijdou podpořit v co největším počtu.

#tbj