V poslední dvojičce o čest

Komentář:

Už jen o čest budou hrát ve víkendových zápasech basketbalisté Jiskry Domažlice. O tom, že postupují do druhé ligy totiž rozhodli již v předcházejících zápasech.
V sobotu v 18.00 hodin nastoupí Jiskra v Karlových Varech proti místní Thermii, které patří šesté místo v tabulce se ziskem 31 bodů (11 vítězství – 9 porážek). Thermia v průběhu sezony hodně spoléhala na chomutovské duo Radek Holuša – Jakub Houška, atmosféru Mattoni NBL však letos ochutnal i třetí borec z kádru Thermie Pavel Malý. V sobotu však posledním 32.kolem končí základní část naší nejvyšší soutěže a zápas Chomutova s pražskou Spartou začíná v 17.30, není proto vůbec jasné, za který tým zmiňovaní hráči nastoupí.
Pomineme- li hráče se střídavým startem do Mattoni NBL, vévodí střeleckým statistikám dlouholeté karlovarské opory Jan Hofman (11, 72 PBNZ) a Petr Skořepa (9, 95 PBNZ). V letošní sezoně odehrál 13 zápasů za Karlovy Vary také sokolovský rozehrávač Lukáš Šnobl (10, 23 PBNZ). Nad jeho startem však také visí otazník, protože Sokolov hraje v 17.00 hodin další zápas ve druhé lize ve skupině o udržení.
Nedělní zápas Domažlic ve Slaném, kterým Jiskra definitivně uzavře ligový ročník, začíná v devět hodin ráno. Domácí tým už dlouho uzavírá tabulku soutěže. Z dvaceti zápasů vyhrál jen tři - venku porazil Karlovy Vary a doma Kralupy a Ústí „B“. Polední výhra se ale datuje do osmého kola, takže Slaný čeká na vítězství již dvanáct zápasů v řadě.
Nejlepším střelcem týmu je Roman Kozelka (19 PBNZ), ten ale, stejně jako druhý v pořadí Pavel Říha (15, 11 PBNZ), v Domažlicích nehrál. Stejně tak chyběli Slanému v prvním vzájemném utkání další čtyři hráči stabilního kádru.
Opory Slaného jsou tedy pro Jiskru neznámou, domažličtí hráči však jistě i přesto udělají vše proto, aby v kolonce proher na konci soutěže zůstalo číslo čtyři.

#tbj