Basketbalisté Jiskry mají další posilu

Komentář:

Rozšiřování třetiligového kádru basketbalistů Jiskry Domažlice pokračuje. Z Klatov přišel na hostování jedenadvacetiletý, 202 centimetry vysoký pivot Jan Flaks. Přiřadí se tak k předchozím letním posilám Jiskry Marku Kozlovi, Tomáši Selingrovi, Pavlu Bauerovi a Václavu Baxovi.
Flaks zatím strávil celou basketbalovou kariéru v mateřském oddílu TJ Klatovy, kde s basketem začínal v šesti letech. V Klatovech také zažil zatím svůj největší basketbalový úspěch - zahrál si zde dorosteneckou ligu.
„Jedná se zcela určitě o velice šikovného hráče, který bude pro náš tým přínosem. Na svůj věk je to basketbalově vyspělý hráč. Prosazuje se zatím hlavně v útoku, naopak přidat potřebuje v obranné fázi hry. Pevně věřím, že zapadne do kolektivu a bude pro nás posilou, “ řekl trenér “A“ týmu Jiskry Miroslav Janiurek.
První příležitost předvést se domažlickým fanouškům měl mít Jan Flaks již o minulém víkendu, kdy měl hrát za Jiskru Domažlice Přebor Chodska, jeho účast na turnaji však zastavily problémy s krční pátěří.

#tbj