Basketbalisté v Itálii

Komentář:

Rosolina Mare - Ze soustředění v oblíbeném severoitalském letovisku Rosolina Mare se v sobotu pozdě večer vrátili basketbalisté prvního týmu Jiskry Domažlice. Na pobřeží Jaderského moře strávili jeden týden.
Hráči Jiskry připravující se na první druholigovou sezonu v Domažlicích po mnoha letech měli v Itálii za úkol především pracovat na fyzické kondici. "Středisko nám nabídlo vynikající sportovní možnosti a bohaté vyžití. Každý den jsme chodili hrát fyzicky náročný plážový fotbal a plážový volejbal, " nešetří slovy chvály na vybranou destinaci jeden z hráčů Václav Kozina a doplňuje: "Pravidelně dvakrát denně jsme také chodili plavat a běhat."
Tým do Itálie odjel bez trenérů a těžké tréninkové dávky polykal pod vedením kapitána Jiřího Blackého. "Žádný problém v tom nevidím. Jirka má v týmu velkou autoritu. Navíc má řadu náročných letních příprav již za sebou, takže ví, co je třeba, " přibližuje atmosféru tréninků Václav Kozina. Ve stejném duchu mluví i Jiří Blacký: "S přístupem mladších spoluhráčů jsem byl maximálně spokojen. Jsem moc rád, že chápou, jak náročná soutěž je čeká a v přípravě tomu hodně podřizují."
Kromě hráčů, kteří v Jiskře působili v letošním úspěšném roce završeném postupem do druhé ligy, odjeli do Itálie s týmem i dvě pravděpodobné posily. Sokolovský rozehrávač a střelec trojek s bohatými druholigovými zkušenostmi Lukáš Šnobl a Petr Vorlíček, který v Domažlicích již hostoval několik zápasů a jehož definitivní přestup ze Sokola Pražského je na spadnutí.
V tomto týdnu se hráči připravují individuálně a v neděli prvního srpna odjíždějí na další soustředění do Plas, kde je čekají třífázové tréninky pod vedením hlavního kouče Miroslava Janiurka.
Po návratu pak tým naskočí do pravidelného intezivního týdenního rytmu tréninků ve sportovní hale. Vrcholem letní přípravy budou dva turnaje - 4. a 5. září každoroční Přebor Chodska a o týden později pražský turnaj na půdě Sokola Pražského.

#tbj