Jiskru Domažlice posílí Jiří Formánek!!!

Komentář:

Doslova velrybu v přestupových vodách získali basketbalisté Jiskry Domažlice, do týmu totiž přichází devětadvacetiletý pivot, držitel dvou titulů Mistra republiky s USK Praha Jiří Formánek.
„Jednání byla dlouhá, složitá, ale velmi seriózní a korektní“ říká po třech týdnech intenzivních rozhovorů manažer Jiskry Tomáš Budka. „Ve hře byl ještě jeden klub z první ligy, ale ten se nakonec rozhodl Jiřího Formánka neangažovat. Jiří se předem zajímal o složení týmu, o jeho věkovou strukturu, o tom v jakém hrajeme prostředí a jaké máme cíle. Jsem velmi rád, že jsem jej nakonec do týmu získali, “ usmívá se domažlický manažer. Jiskra splnila avizovaný cíl, totiž získat pod koš ještě jednoho vysokého hráče. Tyto představy Jiří Formánek s 210 centimetry a 105 kilogramy bohatě splňuje.
Formánek nastoupil do první ligy již před lety v dresu Děčína, pak přestoupil do pražského USK a v roce 2000 s ním získal titul Mistra republiky, což si zopakoval i o rok později a roce 2002 skončil s vysokoškoláky na šestém místě. „Hrál jsem proti Jiřímu Formánkovi ještě v dresu Pardubic a pamatuji si že Jirka byl velmi atletickým hráčem s velkou spoustou doskoků. Pro druhou ligu je to opravdu velká posila, “ říká domažlický odchovanec Václav Forst.
Loňskou sezonu zahájil Jiří Formánek v týmu Nymburka, ale v jeho dresu stihl jen šest zápasů. Zbytek sezony strávil v Prostějově, kterému pomohl k postupu do I.ligy.
Jiří Formánek se k týmu Domažlic připojí na středečním tréninku a pro V. a VI.kolo II.ligy, které Jiskra odehraje v příští víkend v Kolíně a v Pardubicích, už bude trenérům plně k dispozici.

#tbj