Jiskru čekají zápasy o dvojnásobný počet bodů

Komentář:

Ne o čtyři ale hned o osm bodů budou hrát o víkendu basketbalisté Domažlic ve II.lize. Třináctá Jiskra se představí na hřišti čtrnácté Jihlavy a dvanáctého Blanska. Úspěch v souboji se sousedy v tabulce se cení dvojnásob – stejně se však hodnotí i porážky. S čím na Moravu Domažličané odjíždějí?
Především se značně prořídlým kádrem. Kvůli povinnostem v mateřském Sokolově bude chybět rozehrávač Lukáš Šnobl, vleklé zranění stále zabraňuje nastoupit Petru Vorlíčkovi, zcela nečekaně oznámil nedávno Stanislav Kopic konec působení v „A“ týmu, Josef Prettl zůstává doma z rodinných důvodů, Tomáš Tikalský laboruje s vymknutým kotníkem, Milan Baco jak známo uzavřel své působení v Jiskře nadobro a nejistý je také start Pavla Mrštíka, který před dvěma týdny odjel domů do Nového Jičína a od té doby se v Domažlicích neobjevil.
Až sedm možných ztrát kompenzuje jen navrátilec z Irska Ondřej Huml, který je už trenérům plně k dispozici a bude připraven nastoupit. I tak Domažlice pojedou jen s osmi hráči, v úvahu proto připadá start Ivana Murina. „Možné to samozřejmě je, ale rozhodně si nemyslím, že by k tomu mělo dojít. Máme tři dlouhé, Jirku Blackého, Jirku Formánka a Pavla Bauera. Navíc Jirka Formánek zatím vždy odehrál zápas maximálně se dvěma fauly, “ brání se zuby nehty případnému nastoupení asistent trenéra Jiskry. Dovršením všeho je zdravotní stav trenéra Miroslava Janiurka, který ještě ve čtvrtek ležel v posteli s nachlazením a nikdo nevěděl, zda s týmem pojede. První tým Jiskry Domažlice je jednoduše zdecimovaný.
Pohled do statistik domažlického celku nenabízí příjemná zjištění. Jiskra je nejhůře bránícím týmem v soutěži a čtvrtým nejvíce faulujícím celkem II.ligy. Jen 5, 5 trojky na zápas řadí Domažlice na nelichotivé dvanácté místo tabulky trojek.
Věřme však, že se oslabený celek v Jihlavě a v Blansku semkne, ukáže bojovného ducha a přiveze dvě vítězství.

#tbj