Jiskra nabírá síly na vrchol sezony

Komentář:

Po pěti výhrách v řadě v domácím prostředí se basketbalisté Jiskry Domažlice dostali již na dělené 6. až 8.místo v tabulce II.ligy. Vrchol soutěže je však teprve čeká, a proto tým v první polovině týdne absolvoval krátké zimní soustředění na Hoře sv.Václava.
„Po všechny dny máme stejný program. Ráno rozcvičení a hodina atletické přípravy zaměřená na výbušnost i vytrvalost, odpoledne zhruba sedmikilometrový výběh v terénu, který kluci zvládnou za 45 minut a v podvečer individuální činnosti a střelba v tělocvičně, “ přiblížil náplň pobytu kondiční trenér „A“ mužstva Jiskry Václav Kozina. Na soustředění odjely jen dvě třetiny hráčů Jiskry. „Část týmu se vzhledem k pracovním a rodinným povinnostem připravuje samostatně, “ uvedl věci na pravou míru manažer Jiskry Tomáš Budka.
Tréninky byly zaměřeny na obnovení fyzické kondice hráčů. První zápasy v novém roce Domažlice čekají již 8. a 9. ledna v Ostravě a ve Zlíně, kondiční trenér Kozina si ale nemyslel, že by na jeho svěřence v zápasech mohla dolehnut únava: „Jsme tu pouze tři dny a pauza do zápasů je dostatečně dlouhá. Vše směřujeme k tomu, aby kluci byli v Ostravě a ve Zlíně maximálně připraveni. Navíc sezona je dlouhá a nikdy jindy už na to nebude čas.“ Stejný názor zastával i rozehrávač Jiskry Josef Hrubý: „Přetrénování se nebojím, do příštích zápasů zbývá dost času a natrénované síly určitě stihneme vstřebat.“ „Nabraná kondice se bude v rozhodujících chvílích sezony hodit, “ přitakával další z hráčů Václav Kozina ml.
Ani po návratu z Hory sv.Václava si domažličtí basketbalisté příliš oddechu neužili. „Ve středu večer půjdeme normálně do haly. Ve čtvrtek ráno připadá v úvahu buď ranní trénink, nebo regenerace. Další trénink nás čeká v pondělí a pak už opět najedeme na zaběhnutý tréninkový vzorec, “ plánoval program mužstva na přelomu roku asistent trenéra Domažlic Ivan Murin.
Jak je již psáno výše, basketbalový rok 2005 otevře Jiskra 8. a 9. ledna v Ostravě, v Domažlicích však půjdeme na II.ligu již 22. a 23. ledna 2005, kdy domažličtí basketbalisté přivítají na své palubovce Pardubice „B“ a Kolín.

#tbj