Josef Prettl: II.liga je výzva, ale...

Komentář:

Plasy - Na soustředění basketbalistů Jiskry v Plasích je Josef Prettl v zajímavé pozici - nejzkušenější borec kádru, který však zatím neví, zda bude za Jiskru v blížící se sezoně hrát. Dlouholetá opora Domažlic totiž stále trochu bojuje s operovaným kolenem, které si zranil na jaře 2002 během zápasu v Českých Budějovicích, dohání ztracenou fyzickou kondici a v neposlední řadě jeho rozhodování ovlivňuje fakt, že na přelomu listopadu a prosince čeká rodinu. Pozvání k rozhovoru přijal Josef Prettl.

Domažlický basketbal v současné době žije postupem "A" týmu do druhé ligy. Ty jsi byl v družstvu, které v sezoně 1992/1993 hrálo ještě za federálního uspořádání obdobu dnešní druhé ligy, pamatuješ si z té doby něco?

"To je před dvanácti lety, že? Musím přiznat, že z té doby se mi nic nevybavuje. Já hraju za áčko od sedmnácti let, tedy od roku 1990, zažil jsem hodně postupů z kraje do III.ligy a také hodně sestupů opačným směrem ale z téhle doby mi nic neutkvělo."

Asi všechny zajímá jestli tě uvidíme v příští sezoně v modrobílém domažlickém dresu? Jinými slovy, budeš hrát II.ligu?

"Já to zatím sám nevím. Za prvé, jsem tady, abych se dal fyzicky dohromady. Protože jen zkušenosti nestačí a nedá se nic dělat, rok jsem netrénoval, jen teď poslední dobou jsem chodil sám běhat. Za druhé, moje práce, která je časově náročná a nechci přijet v pátek domů jen si sbalit věci a odjet. A za třetí, mám nabídku z Berouna, zajímavou, ale i III.liga je časově velmi náročná."

Takže???

"I když jsi mi teď připomněl, že jsem druhou ligu už hrál, tak je ta soutěž pro mě pořád výzva. Chci pomoci Domažlicím k co nejlepším výsledkům ve II.lize, na druhou stranu čekám rodinu a ta je teď pro mě, společně s prací, přednější. Už mám nějaké zkušenosti a vím co si můžu dovolit, takže jestliže na konci soustředění uvidím, že by to mohlo jít, budu se snažit natrénovat fyzičku a zkusím do toho jít. Na druhou stranu, budu upřímný, v mém věku už nechci v týmu jen zahřívat lavičku. Teď momentálně dávám tomu, že budu hrát za Jiskru II.ligu tak 70%."

A jak vlastně vypadá tvoje operované koleno?

"Koleno naštěstí drží. Nedělá mi problémy běžet, ale nejhorší je to rozhýbat a pak prudké změny směru. Když se to však rozcvičí, je to dobré."

#tbj