Ostrava,Zlín – nejdelší zájezd v sezoně

Komentář:

Celkem 1077 kilometrů najedou o víkendu basketbalisté Jiskry Domažlice. Jejich prvními zápasy v roce 2005 jsou utkání na hřištích nejvzdálenějších soupeřů – Ostravy a Zlína.
Dlouhá cesta se v souvislosti s blížícími se zápasy zmiňuje v týmu častěji a častěji. „Je to určitě nejdelší cesta, ale musíme se s tím srovnat. Důležité bude nepodcenit před zápasem rozcvičení. Snad to nebude takový problém, “ věří Ivan Murin, asistent trenéra Jiskry. Podobný názor zastává i křídlo Václav Kozina: „Z dlouhé cesty velké obavy nemám. S náročným cestováním už máme zkušenosti.“ Cestu Ostravy vloni dokonce dvakrát absolvoval Lukáš Šnobl: „Jeli jsme tam vlastně dvakrát, v základní části i ve skupině play – out, ale ze Sokolova to bylo všude daleko. My jsme sice v Ostravě hráli až v neděli, ale zvládnout se to dá, to k tomu patří.“
Domažlice čekají na Moravě odlišné duely, zatímco Zlín na západě Čech jasně zvítězil 84:113, v zápase s Ostravou si Jiskra připsala první výhru sezony. Víkendoví soupeři Domažlic se liší i postavením v tabulce. První Zlín většinu soupeřů přehrává a poznal zatím hořkost porážky jen dvakrát, ale Ostrava se po dobrém startu do soutěže propadla a po 15 kolech okupuje až 13. příčku tabulky. Minusem je pro Ostravany také zápas 8. kola v Litoměřicích, který kontumačně prohráli 20:0 pro inzultaci rozhodčího.
Jedním z mála hráčů Jiskry, kteří už v Ostravě hráli je rozehrávač Lukáš Šnobl: „V Ostravě nechodí na zápasy mnoho diváků, nebývá tam bouřlivé prostředí, ale mají zkušené hráče, takže to bude zase velmi těžké utkání.“ Trenéři Jiskry mohou stanovit taktiku na základě poznatků ze vzájemných utkání III. a IV.kola. „Na soupeře by měla platit samozřejmě kvalitní obrana a doskok, který bude důležitý hlavně v Ostravě, protože ta má vyšší mužstvo než my. Ve Zlíně se chceme pokusit o překvapení, ale bude to velice těžké, je to přece jen lídr tabulky, “ hledá cestu k úspěchu asistent trenéra Ivan Murin. Pod pokličku domažlické taktické kuchyně nechává nahlédnout i Miroslav Janiurek: „Určitě se budeme chtít zaměřit na rychlé protiútoky.“
Sobotní zápas VSK VŠB Ostrava začíná ve sportovní hale Vysoké školy báňské v Ostravě - Porubě v 18.00 hodin, ve Zlíně se Jiskry představí v neděli v 11.00 hodin.

#tbj