Jiskra bojuje o play off, čekají ji Pardubice "B" a Kolín

Komentář:

Další náročná zkouška čeká v sobotu a v neděli na Jiskru Domažlice. Na palubovce se představí Pardubice „B“, konkurent Jiskry ze stejných pater tabulky. Nedělní soupeř Domažlic, Kolín, je posledním členem tzv. „silné čtyřky“, který se na západě Čech představí.
„Naším cílem jsou dvě vítězství, jestliže chceme myslet na postup do play off, nesmíme doma prohrávat, “ říká jednoznačně Ivan Murin, asistent trenéra Jiskry a pokračuje: „na tréninku je úplně vidět, jak jsou kluci šťastní, že se zase bude hrát doma, v naší hale.“
Minulý týden přepadlo nachlazení zkušené borce Honzu Blackého a Pepu Prettla, ale oba jsou již fit a připraveni nastoupit. „Po dlouhé pauze už také můžeme počítat s Tomášem Tikalským, kterého nepustilo do hry vleklé zranění kotníku. Přestože se hraje III.liga, měl by přijet i Petr Vorlíček, “ doplňuje sestavu Murin. Účast Tikalského znamená, že trenérský tandem Jiskry bude mít po dlouhé době k dispozici plný počet dvanácti hráčů.
To však bude platit jen v sobotu, součástí dohod s mateřským klubem Lukáše Šnobla Sokolovem je totiž i dohoda, že v neděli tento rozehrávač nastoupí za svůj tým ve III.lize. Sokolov v soutěži tápe, získal jen 3 vítězství a v tabulce je desátý. V neděli hraje existenční zápas s devátým Berounem. V úvahu tak připadá zařazení Honzy Blackého na rozehrávku. „Ano, je to jedna z variant, Honza je zkušený hráč, který umí míč včas podržet i dobře rozehrát, určitě by to zvládl zdaleka to ale není jasné, “ připouští neobvyklou taktickou variantu Ivan Murin.
BK Pardubice „B“ jsou týmem podobným Jiskře. Východočeši mají bilanci jen o jedno vítězství lepší než Domažlice, podobný průměr nastřílených bodů i trojek. Trenér týmu, bývalý český reprezentant, Ludvík Magnusek sází nejvíce na vyrovnanost svého týmu. Na soupisce pardubického celku nenajdete hráče, který by měl průměr více než 15 bodů na zápas, místo toho naleznete hned pětici hráčů, jejíž průměr se pohybuje okolo 10 bodů na zápas (Bartheldi, Malík, Novotný, Svoboda a Vlach).
BC Kolín je v současné době na 3.místě tabulky, za což vděčí hlavně nejlepší obraně ve II.lize (průměr 73 obdržených BNZ). Kolín je velmi vyrovnané mužstvo, i v tomto týmu se však najdou vyčnívající individuality. Na rozehrávce vládne týmu zlínský odchovanec Ondřej Chwaszcz s průměrem necelých 15 bodů na zápas. Další velkou oporou týmu je křídlo Vojtěch Synáček (17, 3 BNZ), který letos nastřílel již 55 trojek.
Sobotní zápas s Pardubicemi „B“ začíná ve sportovní hale v 18.00 hodin, nedělí klání Jiskry proti Kolínu startuje v 10.00 hodin.

#tbj