Do Jiskry přichází David Zdeněk!

Komentář:

Významnou posilu do vrcholících bojů o play off získala Jiskra Domažlice. Kádr nováčka II.ligy basketbalistů posílí křídlo s bohatými ligovými zkušenostmi David Zdeněk, naposledy hráč prvoligového Prostějova.
„Poslední zápasy ukázaly, že do bojů o osmičku potřebujeme ještě jednoho zkušeného hráče. Kromě Podestáta a Jana Blackého se žádné další křídlo střelecky neprosazovalo, to by měl David změnit“ vysvětluje angažování Davida Zdeňka manažer Jiskry Tomáš Budka.
O příchodu ostříleného křídla se definitivně rozhodlo v pondělí večer, jednání však trvala mnohem déle. „V kontaktu jsme byli asi týden, velmi se nám osvědčuje spolupráce s Prostějovem, “ připomíná domažlický manažer říjnový přestup Jiřího Formánka, který do Domažlic rovněž zamířil z Moravy. „Ve středu se David poprvé představí na tréninku a o víkendu už bude připraven naskočit do zápasů s Blanskem a Jihlavou, “ dodává manažer Budka.
Jedenatřicetiletý David Zdeněk (191 cm, 90 kg), který se na hřišti nejlépe cítí na postu křídla, ale zvládá i rozehrávku, má bohaté ligové zkušenosti. Od roku 1998, kdy se začaly vést podrobné ligové statistiky, odehrál David Zdeněk v české nejvyšší soutěži 208 zápasů. Většinu své kariéry strávil v Opavě, se kterou také v letech 2002 a 2003 vyhrál Mattoni NBL a je po Jiřím Formánkovi druhým držitelem titulu Mistra republiky v Jiskře, v opavském dresu také třikrát oslavil vítězství v Poháru ČBF. Ligové ostruhy kromě Opavy sbíral ještě loni v Chomutově a letos vyztužil sestavu nováčka soutěže Prostějova.
Zdeněk se do povědomí basketbalové veřejnosti zapsal jako obranář, disponuje ale i přesnou rukou. V první lize nastřílel za sedm sezon 854 bodů. Nejvíce se prosazoval loni v Chomutově, kde ho 8 bodů na zápas zařadilo hned za lídry týmu Josefa Jelínka a Milana Doksanského.

#tbj