Jiří Vorlíček slaví šedesátiny

Komentář:

Šedesáté narozeniny slaví ve čtvrtek 19.srpna významná osobnost domažlického basketbalu Jiří Vorlíček.
S vděčností na něj vzpomíná dnešní generace hráčů okolo bratrů Blackých, či Michala Podestáta. „S krátkou přestávkou mě vedl Jiří Vorlíček od deseti do 24 let. Skvěle nás všechny dokázal naučit základy basketbalu. Později se spíše věnoval organizaci a věcem okolo a trénování bylo na Mírovi Vaňkovi, přesto byl nedílnou součástí týmu. Připravoval nám také nezapomenutelná soustředění, “ vzpomíná na dlouholetého trenéra opora současného druholigového týmu Michal Podestát.
Hezkou řádku sezon strávil s Jiřím Vorlíčkem v jednom mužstvu Jiří Regál: „Jirka přišel do áčka s Krčmou, Kuškou, Adamovičem a dalšími a byl do velký poctivec, který si v tréninku nic neodpustil. Jeho místo bylo na křídle a byl velmi přemýšlivým hráčem, který ale nezkazil žádnou legraci. V „A“ týmu jsme spolu strávili asi dvanáct sezon.“
Celý basketbalový oddíl Jiskry Domažlice přeje svému letitému hráči, trenérovi, dokumentaristovi a činovníkovi Jiřímu Vorlíčkovi k jeho narozeninám vše nejlepší, hodně zdraví a do další šedesátky sil a elánu na rozdávání.

#tbj