Šanci na play off udrží jen dvě vítězství

Komentář:

Možná klíčová utkání v boji o účast v play off II.ligy čekají o víkendu basketbalisty Domažlic. Tabulka je extrémně vyrovnaná, rozdíl mezi jedenáctou Jiskrou a pátým Blanskem činí pouhé tři body. Jiskra však má o zápas více než její pronásledovatelé České Budějovice, Litoměřice a Jihlava, proto, chce- li pomýšlet na elitní osmičku, nesmí doma zaváhat. Zápasy v Blanskem a Jihlavou také nabídnou fanouškům poslední možnost podpořit Jiskru doma v základní části.
Sobotní soupeř, Blansko, se po nevydařeném vstupu do soutěže vzchopil, za 11 výher a 9 porážek mu patří páté místo v tabulce a asi jen totální kolaps týmu by sobotního soupeře Jiskry mohl připravit o vyřazovací boje.
Zato Jihlava je ve zcela opačné pozici. S pouhými pěti výhrami se krčí u dna tabulky a play off se jí vzdaluje s každým dalším prohraným zápasem. Na vítězství čeká tým z Vysočiny už šest zápasů.
Jiskra už do zápasů nasadí čerstvou ligovou posilu z Prostějova, Davida Zdeňka. Jako obvykle začíná sobotní utkání s Blanskem v 18 hodin a nedělní klání s Jihlavou v 10 dopoledne.

#tbj