Basketbalové play-out začíná doma

Komentář:

Domažlický deník 18.3.2005
První zápasy ve skupině o udržení ve II. lize sehrají o víkendu basketbalisté Jiskry Domažlice. Tentokrát v domácím prostředí narazí na týmy, se kterými před dvěma týdny uzavírali základní část soutěže. A právě po porážce v Českých Budějovicích (69:90) už Jiskře ani výhra v Jindřichově Hradci (88:73) nestačila na postup mezi nejlepších osm.
"Připravujeme se poctivě, bohužel musíme nahradit zraněného Jirku Formánka. Bude nám citelně chybět a možná déle, než jsme mysleli, " říká před důležitými zápasy asistent domažlického trénéra Ivan Murin s tím, že jinak by měl tým nastoupit v kompletní sestavě. Za dobrou zprávu přitom považuje, že podle tréninků se vrací střelecká pohoda Michalu Podestátovi.
"Trenér Janiurek už projíždí videozáznamy z minulých zápasů s našimi budoucími soupeři. Především s Ostravou, protože souboje s Budějovicemi i Hradcem máme všichni ještě v živé paměti. Domácí prostředí nám velí vyhrát, nebude to ale nijak jednoduché. Navíc se nehraje I. liga, takže uvidíme, s jakými posilami soupeři přijedou. I proto se dají očekávat hodně upracované zápasy, " dodává Murin.

#mje