Pohár Západočeské plynárenské si odvezla Plzeň

Komentář:

Premiérový turnaj starších žáků O Pohár Západočeské plynárenské ovládli basketbalové naděje plzeňské Lokomotivy. Svěřenci trenéra Mariana nepoznali během celého turnaje hořkost porážky a v žádném ze svých utkání nepřipustili drama.
Šest zúčastněných družstev nedělního turnaje v domažlické sportovní hale bylo rozlosováno do dvou skupina (Skupina A: Jiskra Domažlice, Loko Plzeň, BŠM Sokolov. Skupina B: SKB Rokycany, BC Sokolov, TJ Klatovy), ve kterých se utkala systémem každý s každým o výchozí pozice do bojů o celkové umístění.
Poslední celky obou skupin, Jiskra Domažlice a SKB Rokycany, se popraly o konečné páté místo. Jiskra v celém turnaji postrádala své nejvyšší pivoty Jiřince a Papeže a na její hře to bylo znát. V utkání o páté místo se nakonec radovaly Rokycany, které zvítězily 62:51. Nejlepší domažlický hráč v turnaji Kupilík zaznamenal v tomto zápase 17 bodů.
Zápas o bronzovou medaili byl sokolovským derby mezi družstvy BK a BŠM. Utkání ve prospěch BK Sokolov rozhodla početnější lavička hráčů. Sokolovský BK získal třetí místo výsledkem 62:52.
Finálový zápas byl opravdovým vrcholem celého turnaje. Klatovy i Plzeň předváděly kvalitní basketbal a dlouho nebylo jasné, kdo se bude radovat z celkového prvenství. Misky vah na plzeňskou stranu nakonec převážily rychlé protiútoky a lepší fyzička. Lokomotiva Plzeň porazila ve finále turnaje O Pohár Západočeské plynárenské Klatovy 54:38 a mohla se radovat ze zisku poháru. Vítězný celek odměnila právě Západočeská plynárenská, ceny do turnaje věnovaly také Město Domažlice a Všeobecná zdravotní pojišťovna České Republiky.

Výsledky: Skupina A:

Jiskra Domažlice – Loko Plzeň 31:72
Loko Plzeň – BŠM Sokolov 105:32
Jiskra Domažlice – BŠM Sokolov 45:61

Skupina B:

SKB Rokycany – BK Sokolov 52:60
SKB Rokycany – TJ Klatovy 34:76
BK Sokolov – TJ Klatovy 46:73

O 5.místo: Jiskra Domažlice – SKB Rokycany 62:51

O 3.místo: BK Sokolov – BŠM Sokolov 62:52

Finále: Loko Plzeň – TJ Klatovy 54:38

#tbj