Jiskra má další mečbol

Komentář:

Druhý pokus na definitivní potvrzení druholigové příslušnosti mají o tomto víkendu basketbalisté Jiskry Domažlice. Na domácí palubovce přivítají v sobotu v šest hodin Jihlavu, v neděli v deset hodin nastoupí proti Ostravě.
Situace v tabulce skupiny play-out se po minulém dvojkole vyrovnala - Jiskra dvakrát zaváhala, naproti tomu Jindřichův Hradec oživil naději na záchranu a na Domažlice ztrácí jediný bod. Jiskra tak ze tří posledních zápasů potřebuje dva vyhrát, jen tehdy se nemusí ohlížet na ostatní výsledky. "Nemůžeme koukat na to, kolikrát potřebujeme vyhrát. Všechny tři zbývající zápasy hrajeme doma, takže chceme všechny vyhrát!“ tvrdí odhodlaně Jan Blacký. Jeho bratr a kapitán Jiskry Jiří Blacký ale varuje: "Nic není předem rozhodnuto! Ostrava určitě přijede kompletní a i Jihlava může nastoupit v silném složení. Proto doufám, že nás přijde povzbudit hodně diváků."
Poslední zápas Jihlavy v Domažlicích skončil debaklem hostí 111:61. Může se takový výsledek opakovat? "Opakovat se může, důležité ale je, abychom v klidu vyhráli a hlavně měli ze hry dobrý pocit, " míní David Zdeněk a dodává: "Matematika je jasná, vše máme‚ ve svých rukou. Dvakrát vyhrajeme a jsme zachráněni."
Jiskra se už s oběma týmy letos potkala třikrát, soupeře tedy dobře zná. "S Jihlavou bychom měli jednoznačně vyhrát, " domnívá se na základě předchozích zápasů Josef Prettl. V tabulce lépe na tom je ale Ostrava, která vyhrála o jeden zápas více než Jiskra. "Ostravští pivoti jsou velmi dobře atleticky připraveni a navíc jsou i vysocí. My ale hrajeme doma, takže nám povinnost velí vyhrát, " nepochybuje o vítězství Prettl. "Jsem přesvědčen o tom, že si už o tomto víkendu ztvrdíme druhou ligu i na příští rok, nebude to ale nic jednoduchého a my budeme znovu spoléhat na podporu diváků."
Poslední mistrovské utkání v ročníku 2004/2005 sehraje Jiskra Domažlice příští týden v sobotu 7. května doma s Litoměřicemi. Z pas začíná nezvykle již v 15 hodin a na utkání bude vstup zdarma.

#tbj