Přebor Chodska vyhrál Sokol Pražský

Komentář:

Hráči Sokola Pražského se v neděli po poledni radovali z titulu přeborníka Chodska. V posledním zápase turnaje porazili domácí Jiskru Domažlice 83:68 a odsoudili ji ke druhému místu, tedy ke stejnému umístění, jakého domácí celek dosáhl i loni.
Na třetí místo se po nedělní výhře nad Klatovy vyhoupl Písek, který turnaj odehrál s vůbec nejmladším mužstvem. Tyto dva celky se setkají i v letošní A skupině III.ligy.
První přípravný turnaj odhalil domažlickým trenérům řadu nedostatků ve hře svých svěřenců. „Ve všech zápasech bylo vidět, že ještě nejsme sehraní, dnes nám navíc chyběla bojovnost a důraz v obraně i útoku. Taky nám v dnešním zápase odešla střelba, měli jsme 5% úspěšnost trojek a 20% střelbu z pole, což je tragické. Sokol Pražský nás dnes vyučil pod košem a dal do hry srdíčko. Další těžké souboje nás čekají už za týden v Praze, ale dostat do hráčů bojovnost není otázka týdne, “ naznačil, na čem bude ještě třeba pracovat asistent trenéra Ivan Murin po zápase se Sokolem Pražským.
Další možnost otestovat si formu před sezonou bude mít Jiskra příští týden, kdy se zúčastní turnaje na Sokole Pražském. Mezi soupeři Domažlic budou mimo jiné i další druholigová družstva BSK České Budějovice a BK Sadská, šestici účastníků doplní domácí Sokol Pražský, extraligový dorost téhož klubu a extraligový dorost USK Praha.

#tbj