Jiskra hraje Pohár v Bohnicích

Komentář:

Účastník III.ligy skupiny B Slovan Bohnice bude v neděli před polednem soupeřem basketbalistů Jiskry Domažlice ve II.kole Poháru ČBF.
Bohnice, tradiční účastník III.ligy, se po dvou odehraných zápasech pohybují na 5. – 8. místě tabulky, když v prvním kole soutěže prohráli ve Svitavách 85:76, o den později ale dokázali zvítězit v Rychnově nad Kněžnou 67:68. Do druhého kola Poháru České basketbalové federace, který se hraje vyřazovacím způsobem, postoupili Pražané po vítězství nad Horními Počernicemi 90:77. Jiskra je jako druholigový celek do II.kola nasazeno přímo.
Domažlice jedou do Bohnic s cílem postoupit to dalšího kola. „Příležitost dostanou hráči, kteří zatím spíše stáli. Zápas ale bereme naprosto vážně, chceme postoupit a přivézt divákům Nymburk. To bychom ale museli vyhrát ještě další kolo. Také ale chceme dokázat, že zápas v Kolíně byl jen výpadek, chceme si napravit sebevědomí. Zároveň se také chceme utvrdit ve správnosti nastoupené cesty, že základem hry je obrana, “ říká před zápasem manažer Jiskry Tomáš Budka.
Jedním z hráčů, kteří by v Poháru měli dostat více šancí než v dosavadním průběhu II.ligy je i Ondřej Huml. „Nominaci na zápas jsem ještě neslyšel, takže nevím jestli budu hrát, “ nechce předbíhat Huml, jedním dechem však dodává: „Ale vzhledem k tomu, že někteří hráči nebudou moci hrát, tak se to zdá jako pravděpodobné. Jestli bude na hřišti je samozřejmě věcí trenéra.“ Domažlický rozehrávač si zároveň uvědomuje, že v Bohnicích nečeká Jiskru nic jednoduchého: „Soupeř se určitě bude chtít vytáhnout, vždyť tam přece přijede druholigový tým. Samozřejmě tam jedeme splnit roli favorita a vyhrát, ale Bohnice doma rozhodně nic zadarmo nedávají.“
Mužstvo Jiskry by z lavičky měl poprvé po zdravotními problémy zaviněné přestávce vést trenér Miroslav Janiurek, více na hru se tak bude moci soustředit nejzkušenější borec v domažlickém kádru David Zdeněk. „Trénování mě baví a myslím, že budeme spolupracovat dál i s trenérem Janiurkem. Jsem ale rád, že se vrátím na hřiště a budu se soustředit hlavně na hraní.“ I Zdeněk kategoricky odmítá jiné cíle, než vítězství „Do Bohnic jedeme určitě vyhrát a napravit si sebevědomí. Budeme se snažit vrátit ke hře, která nám přinášela úspěchy, tzn. vycházet z obrany.“
Jiskra bude v zápase postrádat trio ze Sokola Pražského Jindra – Dvířka – Brůha, protože tito hráči nastoupí ve druhém kole Poháru za svůj mateřský tým v Praze. Zápas Jiskry Domažlice se Slovanem Bohnice začíná v neděli v 11:30 v bohnické sportovní hale.

#tbj