Basketbalisté hrají na jihu Čech

Komentář:

Další dva zápasy ve II.lize basketbalistů čekají dnes a zítra Jiskru Domažlice. V devátém a desátém kole poměří Domažličtí síly s Jindřichovým Hradcem (dnes 19:30) a Českými Budějovicemi (zítra 10:00).
Na jih Čech ale jede Jiskra oslabena. "Tento víkend je první, kdy se kryje II. a III.liga, takže nemůžeme počítat s hráči ze Sokola Pražského. Přijede jen Martin Jindra a pouze na zápas v Českých Budějovicích, " objasňuje situaci manažer Jiskry Tomáš Budka. Navíc po zranění jsou Petr Pěkný (stehenní sval) a Václav Kozina (zápěstí). "Do sestavy se ale možná vrátí Josef Prettl, " přináší naději na dobrou zprávu Budka. "Pepa určitě stále má svoji kvalitu. I když nemá tolik natrénováno, kolik by on sám chtěl a kolik bychom chtěli my, jeho zkušenosti jsou stále platné a jeho síla pod košem velká, " říká asistent trenéra Jiskry Ivan Murin. Jenže sám Prettl svoji účast na zápasech nevidí růžově. "Už je za námi osm zápasů II. ligy a ještě ani jednou jsem v nominaci na utkání nebyl. Proto jsem s tím ani tentokrát nepočítal a proto si myslím, že nebudu moci jet. Svoji účast ale úplně vyloučit nemůžu, " říká zkušený domažlický pivot Prettl.
Jindřichův Hradec po loňském neúspěchu ve skupině o udržení II. ligu podruhé za sebou koupil. Letos se zdá, že je na soutěž lépe připraven. Nejlepším střelcem týmu je mladý rozehrávač Jiří Holanda (necelých 20 bodů na zápas). Mezi opory patří i Marek Benda, který proti Jiskře nastupoval loni v barvách Jihlavy a má zkušenosti i ligového A Plus Brno, odkud do Jindřichova Hradce hostuje i pivot Ivo Prachař. "Čeká nás velmi těžké utkání, " přemýšlí Ivan Murin a pokračuje: "Mají kvalitní mužstvo, které se bude moci opřít o domácí prostředí. Když se nám tam podaří vyhrát, bude to skutečně velmi dobrý výsledek."
Začátek sezony se vůbec nevyvedl Českým Budějovicím. Devátý celek minulého ročníku se zatím krčí u dna tabulky bez jediné výhry navíc v minulém týdnu přišel o klíčové křídlo Lukáše Krause, který následoval bývalé českobudějovické spoluhráče Landu, Důru a Procházku a zamířil do Liberce. "Hlavně je nesmíme podcenit. Tohle je II. liga, kde není slabých mužstev, " varuje Murin. "Soupeře jsme podcenili v Kolíně, jejich mužstvo se na nás chytlo a prohráli jsme."

#tbj