Jiskra v Písku vyhrála, přijede Nymburk

Komentář:

Domažlice čeká po třech letech basketbalový svátek. Čtvrtého prosince přijede Nymburk s českými reprezentanty Sokolovským, Votroubkem a Whitfieldem a trenérem Ježdíkem.
Písek - Basketbalisté Jiskry Domažlice postoupili do čtvrtého kola Poháru ČBF, ve kterém čtvrtého prosince přivítají v Domažlicích nejlepší český klub ČEZ Basketball Nymburk. Ve čtvrtečním zápase III. kola totiž dokázali vyhrát o dva body na palubovce třetiligového Sokola Písek.
Trenér Jiskry Miroslav Janiurek navzdory vítězství nebyl s výkonem svého týmu spokojen: "V první půli jsme my drželi hru. Ve druhém poločase začali domácí hrát neobvykle agresivně. Až na hranici a rozhodčí jim toho hodně odpustili. Z trenérského hlediska to Písek provedl dobře, dokázal se ukázkově přizpůsobit metru rozhodčích. Nestíhali jsme pak ani ve hře jeden na jednoho." Na začátku prosince přijede do Domažlic Nymburk. „Chtěl bych diváky na Nymburk pozvat. Bude to určitě něco krásného. Doufám, že v hale bude minimálně stejná, ne- li lepší, atmosféra než před třemi lety se Spartou. Rozhodně do toho nepůjdeme s předem sklopenými hlavami."
Jan Blacký měl po zápase jasno o tom, co rozhodlo: "Byly to jednoznačně zkušenosti. V závěru se ukázalo, že jsme vyzrálejší mužstvo. Ale druhý poločas se nám vůbec nepovedl, " zakončil Blacký.
"Největší zbraní domácích jsme byli my, " prohlásil po zápase rezolutně David Zdeněk, "Ve druhém poločase jsme podvědomě polevili. Nedodržovali jsme pokyny trenérů dávat míč pod koš, kde jsme měli lepší a zkušenější hráče." I David Zdeněk se na Nymburk těší: "Čeká nás teď hlavně velmi důležitý ligový zápas, ale utkání s Nymburkem bude určitě svátkem celého domažlického basketbalu. Doufám, že se lidi přijdou podívat na nádherné představení našeho nejlepšího mužstva. Chtěl bych lidi pozvat a hlavně zdůraznit, že do toho určitě nepůjdeme se skleslou hlavou."

#tbj