Posily podepsaly smlouvy

Komentář:

Smlouvy o roční spolupráci s druholigovým týmem Jiskry Domažlice podepsali ve středu v místní kavárně Enzo basketbalisté David Zdeněk a Tomáš Kiršbaum. Zatímco Zdeněk přišel do Domažlic už na jaře a v současnosti zaskakuje i na trenérském postu, 22letý pivot Kiršbaum je v týmu nováčkem. A nezůstane jediným.
"Jednání s oběma hráči se táhla delší dobu. O Davida Zdeňka jsme stáli, protože jsme v něm viděli velký potenciál a přínos pro tým a to nejen jako zkušeného hráče, ale i zapáleného trenéra. Ale čekalo se na vyjasnění situace. Tomáš Kiršbaum zase čekal na případné angažmá v první lize, " vysvětluje spokojený manažer Jiskry Tomáš Budka s tím, že domluveny jsou i další posily.
Z původně zamýšlené trojice mladíků hostujících ze Sokola Pražského zůstal jen Martin Jindra. Typově jiný rozehrávač než Lukáš Šnobl by ale měl odehrát většinu zápasů za Domažlice. "A koncem minulého týdne jsme se domluvili na ročním hostování s Petrem Pěkným, 23letým dvoumetrovým křídlem z Kolína, " dodává Budka. Zároveň věří, že tým bude ve srovnání s loňskem mnohem silnější.
Tomáše Kiršbauma si přitom vedení domažlického týmu vytipovalo prakticky už na jaře, kdy v Domažlicích hájil barvy Litoměřic. "Oba zápasy tady jsme prohráli, přesto se mi tu líbila atmosféra. Chodí tu hodně diváků. Takže se na zdejší zápasy těším, i když kluky zatím moc neznám. Vlastně jen z pár tréninků. Myslím ale, že tu je dobrý, mladý tým, takže můžeme hrát pěkný basket, " myslí si 204 cm vysoký hráč.
V sílu stávajícího kolektivu věří také David Zdeněk. Po onemocnění hlavního trenéra Miroslava Janiurka se na nedávném soustředění ujal vedení tréninků a hráči i vedení oddílu si toto ´nouzové´ řešení moc pochvalují. "Jsem rád, že jsem dostal tu důvěru, i když bohužel na úkor trenéra, pod kterým jsem v minulé sezoně hrál. Ale beru to jako výzvu, a věřím, že to týmu pomůže, " říká zkušený, brzy 31letý hráč, který si trenérskou licenci B udělal letos v létě.
Letos je prý velká nouze o přípravné turnaje. "Zatím máme domluven jen vlastní Přebor Chodska, na kterém se první zářijový víkend utkáme s Loko Plzeň, Sokolovem, Sokolem Pražským a ambiciózním druholigovým nováčkem z Liberce, " říká Tomáš Budka s tím, že přípravou bude i exhibice při oslavách 60 let basketbalu 10. září. První mistrovské zápasy sehrají Domažličané 24. a 25. září v Ostravě a Opavě. Doma se poprvé představí o týden později, kdy hostí Olomouc a Zlín.

#mje