Domažlický deník: Hledání trenéra pokračuje, Ivana Prettlová odmítla

Komentář:

Domažlický deník - 3.6.2006

Hledání trenéra pro ligový basketbalový tým Domažlic pokračuje. Po nedávné rezignaci trenérské dvojice Miroslav Janiurek a Ivan Murin sice manažer oddílu začal jednat s jedním z možných nástupců, ve středu ale jednání skončila nezdarem.

"Udělali jsme nabídku zdejší odchovankyni a bývalé československé reprezentantce Ivaně Prettlové-Petrželové, " vysvětluje manažer Tomáš Budka s tím, že nabídka trenérského postu sestře zkušeného domažlického pivota Josefa Prettla byla reakcí na tehdy ještě zcela hypotetický rozhovor při jednom z březnových utkání Jiskry na Vyšehradě. "Ivana při našich čtvrfinálových zápasech v Praze, kde i s rodinou už dlouho žije, patřila mezi pravidelné diváky a nadšené fanoušky. A z našeho rozhodvoru jsem vycítil, že by se možná ráda do Domažlic vrátila jako trenérka. Proto jsme jí teď udělali nabídku. Ivana si vzala čas na rozmyšlenou, ale ve středu bohužel z časových důvodů odmítla, " dodává Budka.

Osobně prý toto rozhodnutí zkušené hráčky a trenérky s ohledem na věk jejích dcer, které se rovněž věnují lbasketbalu, chápe. "A tak nám nezbývá, než pokračovat v hledání, " uzavírá manažer, který už jistě má několik dalších tipů.

#mje