Domažlický deník: Ani Míra Vaněk trénovat nechce

Komentář:

Domažlický deník - 13.6.2006

Domažlice - Ani další z uvažovaných adeptů na post trenéra basketbalistů Jiskry Domažlice na nabídku manaženéra druholigového týmu Tomáš Budky nekývl.

"Oslovili jsme Miroslava Vaňka, který tým v minulosti ještě ve třetí lize dvakrát vedl. Nechal si týden na rozmyšlenou, ale nakonec nabídku nepřijal. Hledání tak pokračuje, " vysvětluje Budka s tím, že další z případných nástupců trenéra Janiurka by se měl vyjádřit během tohoto týdne. "Museli jsme se už obrátit jinam. Domácí zdroje možných trenérů s příslušnými zkušenostmi a potřebným trenérským vzděláním jsme už bohužel vyčerpali."

Trenér Miroslav Janiurek na post rezignoval při dubnové valné hromadě oddílu a spolu s ním skončil i asistent Ivan Murin, který pro příští sezonu dal přednost své profesní kariéře. Nabídku před nedávnem odmítla také Ivana Prettlová-Petrželová, zdejší odchovankyně a bývalá reprezentantka, pro kterou by bylo problémem dojíždění z Prahy.

Naopak jednání s případnými posilami se prý jeví mnohem nadějněji. "Trojice místních mladíků Kozina, Huml, Hrubý, o jejichž možném odchodu se mluvilo, už potvrdila, že zůstane. Rozjednána je i dohoda s jedním pivotem a domluvený už jsme s jistým rozehrávačem. Zbývá jen doladit detaily, " vypočítává manažer, podle kterého získání potřebných hráčů nebude takový problém. "Klíčová je otázka na trenérském postu. Pak už by to mělo jít jako po másle, " uzavírá Budka.

#mje