Basketbalové tréninky : klid před bouří

Komentář:

Jiskru čeká od září série druholigových utkání pod vedením nového trenéra. O tom, že nadcházející sezóna bude více než zajímavá, se mohli přesvědčit fanoušci na některém z posledních červnových tréninků. Byly nabité bojovností a dřinou, propocené dresy hráčů mluvily za všechno. Přesto tam panovala skvělá nálada a přátelské soupeření hráčů i jejich výkony nejednou stály za potlesk.
V současné době, tedy do konce července, mají hráči krátký oddech od tréninků a čas vyhrazený pro individuální přípravu. Začátkem srpna družstvo zahájí závěrečnou přípravu na náročnou sezónu.
Připravovat je bude nejen nový trenér Jiří Mžika, ale i David Zdeněk, který měl na starost tréninky po odchodu Miroslava Janiurka. Jak to bude probíhat dál ale zatím přesně neví : „Pana Mžiku osobně neznám a ještě jsme spolu nemluvili o průběhu tréninků, za klíčové považuji, abychom skloubili moji a jeho filosofii hry.“ Dlouhé hledání trenéra podle Davida Zdeňka atmosféru tréninků nijak výrazně neovlivnilo. „Občas jsme o tom diskutovali v šatně. O tom, co očekáváme, koho bychom u nás rádi viděli apod., ale nemyslím si, že by nás to nějak znervóznilo.“ Nutno dodat, že hráči byli se Zdeňkovým vedením velice spokojeni, dokázal je motivovat a vytvořit atmosféru zápasu – tzn., že hráči museli podávat stále maximální výkony a stoprocentně se soustředili na hru.
Většina hráčů už je na jeho vedení zvyklá, protože i v uplynulé sezóně často vypomáhal s přípravou tréninků, např. v době nemoci Miroslava Janiurka. Tím, že letos hráči trénovali tak intenzivně i po skončení ligy, se výborně připravili na vypjatá utkání v lize. Doufejme, že se i tento fakt příznivě promítne do výsledků utkání.

#vs