P?¸estup vy??el a?? napodruh?©

Komentář:

191 cm vysoký křídelní útočník Tomáš Budínský nastoupí dnes v podvečer v Praze na Vyšehradě ke svému prvnímu zápasu v dresu basketbalistů Jiskry Domažlice. Zítra dopoledne se pak v utkání s Chomutovem představí i domažlickému publiku ve školní tělocvičně v Komenského ulici.
"Byl dlouholetým hráčem Českých Budějovic, část loňské sezony ale působil v Kolíně, kde ale kvůli přetlaku na postu křídel nedostával takový prostor a ve čtvrtek přestoupil k nám, " vysvětluje manažer týmu Tomáš Budka. Podle něj by 27letý hráč měl být výraznou posilou především kvůli svým střeleckým schopnostem. "Je to hráč, o kterého jsme usilovali už před minulou sezonou, " dodává.
V hledáčku domažlického klubu se Budínský poprvé ocitl v létě 2005, tedy krátce potom, co Jiskra porážkou v Českých Budějovicích přišla o účast v play off. Domažličanům se tehdy nepovedla ani domácí odveta ve skupině o záchranu, kdy byl právě Budínský nejlepším hráčem soupeře.
"Byli jsme prakticky už domluveni, pak jsem ale příliš přetížil křížový sval a přišlo zranění. A než jsem se uzdravil, Jiskra už měla stabilizovaný kádr. Od prosince jsme tak byl v Kolíně, kde jsem odehrál asi deset zápasů, " vzpomíná na loňský rok Tomáš Budínský (na snímku), který žije v Českých Budějovicích. A zde také s basketbalem začínal a strávil většinu své kariéry. Hrál také v Písku v jeho premiérové ligové sezoně.
Od čtvrtka je ale hráčem Jiskry. S většinou místních hráčů se zná už z minulosti. A také ví, kde je momentálně největší slabina týmu. "Naše šance se budou odvíjet od toho, jestli získáme nějakého pivota. Ten chybí. Věřím, že se to povede. Jinak je ale kádr kvalitní, což prokázal i loňským pátým místem."

#mje