Obina Mbakwe se k t??mu p?¸ipoj?­, ale a?? za p??r t??dn??

Komentář:

Nigerijský pivot Obina Mbakwe, který se minulý týden objevil v Domažlicích na herních testech, je předběžně dohodnut na svém působení v Jiskře. Jeho zapojení do týmové života však komplikují vízové problémy. Do Domažlic se vrátí asi za tři týdny.
Mbakwe je občanem Nigérie, tedy státu, jehož občany při pobytu v České republice váže vízová povinnost. Osmnáctiletý hráč se ale rozhodl požádat o azyl v České republice, a proto v úterý brzy ráno odjel do azylového tábora ve Vyšních Lhotách na Frýdecko-Místecku. Jiskra je v kontaktu s pracovníky tábora a podle jejich slov by Obina Mbakwe mohl být v Domažlicích už za tři týdny. „Obi má zájem u nás hrát a my chceme, aby tu byl, to by mělo celou proceduru urychlit. Jsem s ním v pravidelném kontaktu. Do Vyšních Lhot dorazil v pořádku. Uvidíme, jak se situace vyvine dál. Chceme mu pomoci nejen jako potencionálnímu hráč, ale také jako člověku.“
Obina Mbakwe je 205 cm vysoký mladík, který do České republiky přiletěl na pozvání prvoligového Nymburka, absolvoval také testy ve druholigových mužstev Chomutova a Zlína, nikde na angažmá nedohodl.
republiky přiletěl na pozvání prvoligového Nymburka, absolvoval také testy ve druholigových mužstev Chomutova a Zlína, nikde na angažmá nedohodl.

#tbj