Pro ty co nev?¬?¸?­, ??e je v??echno jen o v????ce......

Komentář:

Jeho neuvěřitelný životní příběh začal 13. července 1963, kdy se Anthony Spud Webb narodil v Dallasu. Žil v malém třípokojovém bytě společně s rodiči a 5ti sourozenci. Webb začal hrát basketbal v raném věku a snil o NBA. Byl ovšem mnohem menší než jeho vrstevníci, ale vše doháněl svým výskokem.
Na střední škole se Spud pokoušel dostat do Wilmer-Hutchins Varsity tým. Bylo mu ovšem řečeno, že Junior Varsity je pro něj lepší. Byl tak zklamán, že začal pomýšlet o odchodu, ale raději začal více trénovat. Když konečně dostal šanci hrát, dovedl svůj tým do playoffs.
Spud měl hvězdnou středoškolskou kariéru s průměrem 26 bodů na zápas. V jeho posledním roce na střední škole byl jmenován Hráčem roku a samozřejmě byl vybrán do All-State tým. I přes jeho středoškolské úspěchy neposílil univerzitní divizi I-A znovu kvůli jeho výšce. Odmítl se vzdát a rozhodl se hrát za Midland Junior College, kterou dovedl k národnímu titulu v roce 1982.
V roce 1983 asistent univerzity North Carolina State viděl hrát Webba za jeho juniorský tým v Texasu. Spud byl pozván na tréninkový kemp. Během tohoto kempu ohromil hlavního kouče Jima Valvana, který mu nabídl stipendium. Spud se ze svým týmem dostal až mezi nejlepších 16 týmů v NCAA Tournament.



Příběh se znovu opakuje. I přes výbornou universitní kariéru nebyl vybrán do NBA kvůli jeho vzrůstu. Nevzdal se svého celoživotního snu zahrát si v NBA. Hrál proto americkou basketbalovou ligu (United States Basketball League). Jeho sen se naplnil v roce 1985, kdy byl draftován ve čtvrtém kole Detroitem Pistons.
Když už si myslel, že překročil i poslední překážku v jeho cestě do NBA, byl Detroitem vyhozen. Dostal šanci hrát v týmu Atlanta Hawks. Dosáhl průměru 10ti bodů na zápas a k tomu 5 asistencí. Hrál v několika zápasech playoff a samozřejmě vyhrál Slam-Dunk championship v roce 1986. Spud ukončil svojí kariéru v NBA roku 1997.

Pozice:Guard
Výška: 5‘6‘‘(168cm)
Váha: 133 lbs. (60kg)
viz. foto
www.frankie06.ic.cz/videa/spud/obr/spud1.jpg

#ph