V??jezd na Moravu nebyl ??sp?¬??n??

Komentář:

Utkání s Olomoucí a Opavou, která Jiskra absolvovala během posledního únorového víkendu, nesplnila naděje, které do nich tým vložil. V důležitém duelu proti Olomouci byly nervy obou týmu na pochodu, protože ten, kdo z utkání odešel jako vítěz, byl v tom okamžiku zachráněn pro příští sezonu. Díky bodům za vítězství se posunul na 8. - 9. místo tabulky, které zaručuje bezstarostné dokončení sezony. Tuto výhodu bohužel nakonec na svoji stranu urvali Olomoučtí a Jiskře nezbývalo nic jiného než se pokusit zvítězit alespoň v neděli s Opavou. Vývoj zápasu byl hned od počátku nadějný, když Jiskra stihla do 16. minuty nastřádat šestnáctibodový náskok. Opava, jakoby se ale v posledních minutách poločasu probrala z tranzu, do konce prvního poločasu stáhla vedení hostů na ztrátu pouhých šesti bodů. Přestože druhou půlku začala Opava s vervou a agresivní hrou ztěžovala hostům situaci, ti se jen tak nevzdávali a i když nakonec třetí desetiminutovka skončila tříbodovým náskokem Opavy, ještě nebylo nic rozhodnuto. Zlomovým obratem hry bylo odpískání úmyslného faulu Davidu Zdeňkovi a následné udělení technické chyby lavičce. Obě události hosty rozhodily a přesto, že stále neztráceli chuť bojovat, jejich fyzické síly ani psychická vyrovnanost už na vítězství nestačily.
Jiskra Domažlice nakonec odvážela domů prohru, ale mohly ji hřát alespoň pochvalné hlasy náročných opavských fanoušků, kteří mohli v neděli zhlédnout atraktivní hru okořeněnou faktem, že den předtím na opavské půdě největší rival Domažlic, Lokomotiva Plzeň, prohrál o 70 bodů.
Hlavní příčinou neúspěchu bylo, že se hráčům nepovedlo důsledně udržet taktiku hry po celou dobu zápasu, a že jejich kádr čítal mnohem méně hráčů, než ten opavský. Přesto si výkon týmu manažer klubu Tomáš Budka pochvaloval a vysvětloval, že proti papírově silnějšímu týmu podpořenému domácím prostředím odvedli Domažličtí velice statečný a solidní výkon.

#vs