Sestava B A S K E T U Z Á P A D už je téměř hotová

Komentář:

Sestava nového týmu Basket západ pod vedením zkušeného domažlického trenéra Miroslava Janiurka začíná nabývat konkrétnější podoby. Bližší informace o změnách v kádru a budoucích plánech družstva poskytl manažer klubu Tomáš Budka.

V jakém stádiu jsou momentálně jednání o týmu Basket západ?

Během června měli hráči volno a na jeho konci potom proběhlo první setkání hráčů a vedení týmu spolu s novým trenérem panem Janiurkem v Plzni, kde jsme seznámili tým s koncepcí, budováním družstva a systémem tréninků a nastavili jsme rámcové úkoly na přípravné období, v němž během července probíhá individuální příprava hráčů, společné tréninky začnou první víkend v srpnu, kdy odstartujeme intenzivní přípravu.Ta by měla na konci srpna vyvrcholit několika přátelskými utkáními a turnaji.

Už je jasné složení budoucí sestavy a případné nové posily?

Ano, dá se říci, že z větší části je hotové. Od nás odešel Tomáš Budínský do Jindřichova Hradce, Martin Janda se vrátil zpět do Sokola pražského, David Zdeněk odešel do Sokolova a nejisté je zatím působení Petra Pěkného, o kterého máme zájem, ale ještě probíhají jednání. Působení v A týmu ukončil hned po skončení uplynulé sezóny Josef Prettl, kromě něj také nově Michal Podestát a Ondřej Huml, který se chce věnovat především studiu a přípravě na budoucí povolání. Všichni ale dále budou působit v B týmu, který bude hrát krajský přebor, a tím pádem by i tento tým mohl být silný a doufejme i úspěšný. Naši mladí hráči, Pavel Bauer a Josef Hrubý budou působit v Basketu západ a zároveň mají možnost hostovat do týmu TJ Klatovy, kterému jsme přepustili licenci na druhou ligu. Z Klatov by také mohly v případě zájmu přijít ještě nějaké posily do první ligy, ale musely by si své místo mezi ostatními vybojovat. Momentálně už máme kolem dvanácti hráčů.

A jak je to s hráči z Plzně a dalších měst?

Zatím jsme získali dvě nové posily z Kolína, na pozici dlouhého nastoupí Emil Palatinus a na křídle excelentní střelec Miroslav Modr. Další hráči jsou stále ještě v jednání, určitě se budeme snažit o dalšího rozehrávače, kde nám zatím chybí zkušenost. V jednání je stále ještě Honza Raděj, který je momentálně v péči vynikajícího odborníka doktora Jiřího Váchala v Praze, takže věřím, že ještě to své koleno dá do pořádku a potom bychom měli, podle mého názoru, jednu z nejsilnějších sestav v první lize. Bohužel padla téměř jistá dohoda s Václavem Hrubým, který především z pracovních důvodů nakonec nastoupí v Sokole pražském a bude tak vlastně naší konkurencí. Jinak co se týče hráčů Domažlic a Plzně, zastoupení obou stran by mělo být přibližně vyrovnané.

#vs