Basket Západ stále neporažen!

Komentář:

Úspěšnou sérii v v první lize basketbalu mužů ani tentokrát o víkendu 3. a 4. listopadu 2007 nepřerušili basketbalisté Basketu Západ. Z víkendových zápasů v Trutnově a Pardubicích přivezli další, tentokrát už náročněji vybojovaná vítězství. „Dalo by se říci, že sobotní zápas byl jednodušší. Hráli jsme v pěkné hale, bylo vidět, že basketbal je, především díky tamnímu týmu žen hrajícímu nejvyšší českou soutěž i evropské poháry, velmi oblíbeným sportem. Náš nástup na trutnovské palubovce byl špatný, když domácí velmi rychle získali náskok 13:3. Díky zásahu trenéra, který využil time-outu a při střídání poslal na hřiště oba bratry Blackých, se naštěstí podařilo nepříznivý vývoj zastavit a postupně obrátit bodový prospěch na naši stranu. Po první čtvrtině jsme tak ztráceli už jen čtyři body, ve druhé už se nám ale podařilo skóre otočit a po jejím skončení jsme měli nad soupeřem už osm bodů k dobru.“ přibližuje vývoj prvního z víkendových duelů manažer týmu Tomáš Budka. Ve třetí čtvrtině se ještě Trutnovští pokusili zvrátit vývoj zápasu, jejich snaha ale vyzněla díky opravdu velmi kvalitnímu výkonu hostů naprázdno. Basket Západ nakonec slavil jedenáctibodové vítězství (60:71).
Nedělní zápas v Pardubicích proti rezervě BK Synthesia už pro Basket Západ znamenal trochu tvrdší oříšek. „Celé utkání bylo skóre velmi vyrovnané, dá se říci, že stav se držel neustále plus mínus pět bodů rozdílu, střídavě ve prospěch obou družstev.“říká manažer. Po třetí čtvrtině se dokonce zdálo, že budou mít navrch domácí, ale díky ohromné zkušenosti hráčů hostujícího týmu se přece jen podařilo zvítězit. „Závěr tohoto duelu byl opravdu dramatický. Pět minut před koncem jsme vedli o šest bodů, ale domácí se ještě přiblížili na pouhou jednobodovou ztrátu! Troufám si říci, že v této kritické chvíli situaci zachránili bratři Blackých, kteří předvedli tak nádhernou kombinaci, že se mladý tým domácích psychicky položil a už nenašel sílu na další zvrat v utkání. Zápas jsme dotáhli do úspěšného konce převážně proměňovanými trestnými hody a nakonec se radovali nad výsledkem 68:77, který pro domácí znamenal velké zklamání, “ dodává manažer Tomáš Budka a nešetří chválou na hráče Modra, Kubizňáka, Palatinuse a bratry Blackých.
Dosavadní vývoj 1.ligy mužů je tou nejlepší pozvánkou na nadcházející víkend, kdy se nejprve v sobotu 10.11.2007 od 19.00 h. střetne v plzeňské Městské hale na Slovanech Basket Západ s BC Benešov a v neděli 11.11.2007 od 10.00 h. čeká na naše příznivce vrchol podzimu v podobě prestižního utkání se Sokolem Pražským, v jehož dresu se na domácí palubovku vrátí neslavnější odchovanec domažlické košíkové, více než 150-tinásobný reprezentant ČR Václav Hrubý. I z tohoto důvodu přijede tento zápas natáčet česká televize do svého nového magazínu Basketmánie vysílaného každou středu od 20.00 h. na ČT4 Sport.


#tbs