Do Domažlic se vrátí nejslavnější odchovanec Jiskry VÁCLAV HRUBÝ

Komentář:

Neděle nabídne basketbalový vrchol podzimu. Basket Západ – Sokol Pražský

Domažlice/ Dosavadní vývoj 1.ligy mužů v basketbale je tou nejlepší pozvánkou na nadcházející víkend, kdy soutěž pokračuje pátým dvoukolem a plzeňsko–domažlický tým Basket Západ bude mít po čtyřech týdnech opět výhodu domácího prostředí.
V sobotu 10. listopadu se bude hrát v plzeňské Městské hale na Slovanech, kde Basket Západ přivítá BC Benešov. Ten má zatím pouhé dvě porážky, a proto zápas slibuje atraktivní podívanou.
Neděle 11. listopadu pak nabídne zejména domažlickým fanouškům vrchol podzimní sezóny. V domažlické Sportovní hale totiž úderem desáté dopoledne začne prestižní souboj Západočechů se Sokolem pražským. Tedy s týmem, jehož barvy hájí nejslavnější domažlický odchovanec a 150tinásobný reprezentant, dnes již žijící legenda českého basketbalu Václav Hrubý.
Ten měl přitom před sezónou posílit právě nově se rodící kádr Basketu Západ, který má na soupisce i jeho synovce Josefa Hrubého (momentálně dlouhodobě zraněný). Václav Hrubý nakonec ale dal přednost nabídce pražského klubu, v němž se po letech opět setkal se svými bývalými spoluhráči z USK Praha Ivo Lukšem. a Františkem Peleškou. Za Sokol přitom hrají i další pro domažlické příznivce známé tváře – mladíci Martin Jindra, Jiří Brůha a Miroslav Dvířka, kteří v předminulé sezoně s úspěchem působili ve zdejší Jiskře.
Také kvůli návratu Václava Hrubého na palubovku mateřského oddílu bude nedělní zápas natáčet Česká televize do nového magazínu Basketmánie vysílaného každou středu od 20 hodin na ČT4 Sport. Konkrétně tato reportáž bude vysílána 21.11.2007.

#mje