VÝROČNÍ ČLENSKÁ SCHůZE ODDÍLU

Komentář:

Na výroční členské schůzi oddílu basketbalu TJ Jiskra Domažlice se letos sešlo, bohužel, mimořádně málo členů, mandátová komise jich napočítala pouhých 11. . Hned na začátku byli oceneni zástupci úspěšných mládežnických družstev a taktéž zvolen nový výbor oddílu, který bude pracovat v tomto složení - Karel Kuška-předseda, Víťa Pohanka-místopředseda pro dospělé, Tomáš Budka st.-místopředseda pro mládež a hospodář, a nově pak Karel Štípek a Jan Raděj.

Úspěchy mládežnických kategorií, vítězství A týmu v krajském přeboru a třetí místo Basketu Západ ocenil v zahajovací řeči výroční valné hromady předseda basketbalového oddílu Jiskry Karel Kuška.
Zároveň seznámil přítomné s tím, že spojený domažlicko-plzeňský celek dál existovat nebude, což posléze potvrdil i bývalý manažer tohoto basketbalového experimentu Tomáš Budka st.
„Tento projekt se v Domažlicích příliš neujal. Byly zde i objektivní důvody, rekonstrukce haly, poté nám bylo svazem zakázáno zde hrát kvůli košům, důsledkem toho bylo, že se Basket Západ v Domažlicích nehrál tři měsíce. Ztrácel tak podporu veřejnosti, ale i našich partnerů, kteří nám snižovali příspěvky a řada z nich ukončila spolupráci úplně, “ vysvětlil Budka s tím, že i hráčské zastoupení nebylo takové, jaké by si Jiskra představovala. Hráli prakticky jen bratři Blačtí, ke kterým se v závěru přidal Bauer.
Basketbalová liga v Domažlicích chybět nebude díky domažlickým mužstvům U14 a U18.
První místo v krajském přeboru mužů by chtěli obhájit také muži, kteří v boji o postup do III. ligy v oslabené sestavě nestačili na soupeře z K. Varů.



Úspěchy Jiskry v minulé sezoně



Mladší minižáci
3. místo v krajském přeboru
Starší minižáci
1. místo v krajském přeboru.
U14
6. místo v lize.
U16 + U14
2. místo v krajském přeboru.
Muži
1. místo v krajském přeboru.
Nejlepším střelcem mužů v krajském přeboru I. třídy byl Michal Podestát, který v průběhu soutěže zaznamenal 412 bodů s průměrem 27 bodů za zápas. Druhým nejlepším byl Vaněk s 242 body a třetí Špaček s 216 body. Michal Podestát je také autorem rekordu, když v jednom utkání během dvou minut zaznamenal 16 bodů.

Zdeněk Mifek, Tomáš Budka st.

#tbs