FINAL FOUR Českého poháru žen 28.2.-1.3.2009 - V semifinále atraktivní brněnské derby

Komentář:

Domažlice/ Finálový souboj o letošní Trocal Český pohár žen v basketbale se odehraje na přelomu února a března na palubovce domažlické sportovní haly. Pořadatelem finálového turnaje tradiční prestižní soutěže se totiž stal basketbalový oddíl Jiskry Domažlice, který tak zdejším fanouškům nabídne ženský basketbal špičkové evropské úrovně. Vždyť do tzv. Final Four se probojovali oba čeští účastníci osmifinále Euroligy, tedy Gambrinus Sika Brno a ZVVZ USK Praha, které doplní Valosun Brno a BK Kara Trutnov.
„Pohár je velice prestižní soutěží a úspěch v něm si vytýčily za cíl oba naše nejlepší týmy posledních let. Proto věřím, že bude k vidění opravdu skvělý basketbal a že si zdejší fandové přijdou 28. února a 1. března na své, “ láká místopředseda pořádajícího oddílu Tomáš Budka s tím, že dvoudenní program turnaje zahrnuje sobotní semifinálové zápasy a nedělní finále, resp. souboj o třetí příčku. „Losování semifinálových dvojic se uskutečnilo už záhy po čtvrfinále a svedlo proti sobě nejprve USK Praha a BK Trutnov. Druhý sobotní zápas pak nabídne atraktivní brněnské derby. Sobotní zápasy začínají v 16.00 a v 18.30 hodin, na neděli plánujeme dopolední setkání účastníků a organizátorů na radnici, půl hodiny před polednem začne souboj o bronz a finále přijde na řadu ve 14.00 hodin.“
Při turnaji se na palubovku domažlické haly po roce opět vrátí zdejší roztleskávačky ze skupiny Aerobic Dance Domažlice a pořadatelé očekávají i řadu známých basketbalových osobností. Určitě nebude chybět třeba Kamila Vodičková, která se svým přítelem, původem mrákovským Martinem Paidarem bývala občasným divákem domažlických ligových zápasů i v minulosti.
„Myslím, že i ceny vstupného jsme stanovili přijatelné. Dvoudenní vstupenka, tedy na všechny čtyři zápasy, bude stát 160 Kč, jednodenní zájemci pořídí za stovku. A to vzhledem k očekávané kvalitě zápasů určitě není tak moc, “ uzavírá Tomáš Budka a připomíná, že lákadlem pro fanoušky může být i páteční veřejný trénink pražského USK. Jeho hráčky si palubovku místní haly vyzkouší od 18 do 19.30 hodin.

#mje