2. kolo Českého poháru mužů

Komentář:

Domažlice/ Karlovarskou Thermii přivítají 28. října, na státní svátek, od 18 hodin basketbalisté domažlické Jiskry na domácí palubovce v rámci 2. kola Poháru České basketbalové federace.
V prvním kole poháru zdolali domažličtí basketbalisté Beroun, se kterým se posléze utkali opět doma v rámci úvodního dvoukola II. ligy mužů. A i tentokrát se radovali z vítězství, i když o pouhý jediný bod 67:66. Ve druhém duelu si pak hráči Jiskry poradili s Kladnem v poměru 89:82, i když po většinu utkání prohrávali. „V obou duelech nám diváci vytvořili vynikající atmosféru a my věříme, že tomu bude i tak v pohárovém zápase s Thermií Karlovy Vary, “ zvou na zítřejší pohárové střetnutí hráči domažlické Jiskry.
Trenér Karel Štípek se tentokrát bude muset obejít bez několika klíčových hráčů. „Pepa Prettl bere antibiotika, Lukáš Pivoňka je dlouhodobě nemocný, zraněný je Michal Vaněk. Otazník visí nad startem Vaška Koziny, který má problémy se zády a uvidíme, zda nastoupí Ondřej Kupilík, “ prozrazuje kouč domažlických basketbalistů s tím, že nejspíš tak dostanou příležitost dorostenci.
Thermie Karlovy Vary nebude pro basketbalisty Jiskry žádným lehkým soupeřem. V uplynulé sezoně skončila na předních místech tabulky II. ligy mužů a letos se netají ambicemi na postup do vyšší soutěže.
Ani po pohárovém zápase si Domažličané příliš volna neužijí. O víkendu se totiž v rámci 2. dvoukola II. ligy mužů představí na palubovkách pražských týmů. Zatímco v sobotu změří síly se Sokolem Pražským, o den později se střetnou se Sokolem Bohnice. (fai)

#tbs