Ve II.lize výhra nad Sokolovem

Komentář:

Basketbalisté Jiskry rozstříleli Sokolov

Domažličané poprvé nastříleli více než 100 bodů.

KAREL FAIT

Domažlice/ Z vysokého vítězství 103:70 se radovali basketbalisté domažlické Jiskry, kteří tak v dalším pokračování II. ligy mužů rozstříleli Sokolov. Poprvé v sezoně se dočkali stovky, co se týče nastřílených bodů. Zároveň vítěznou šnůru v soutěži prosloužili na šest zápasů.

Domažlice – Sokolov
103:70 (22:7, 55:25, 81:52)

Trenér domácích Karel Štípek se musel stejně jako v předchozích zápasech obejít bez dlouhodobě nemocných Lukáše Pivoňky a Josefa Prettla. Navíc onemocněl Václav Baxa a chyběl i další rozehrávač Ondřej Kupilík. Domažlický kouč tak dal šanci dorostencům Jakubu Tauerovi a Tomáši Vondrovicovi, kteří výborně zapadli do kolektivu. Basketbalisté Jiskry byli od úvodu aktivnější a když se nevyvarovali chyb, po první desetiminutovce získali patnáctibodový náskok, který v dalším průběhu zápasu ještě zvýšili. Navíc poprvé v sezoně překonali hranici 100 nastřílených bodů.
„I když jsme vysoko zvítězili, naše hra nebyla optimální. Vyrobili jsme spoustu nepřesností, a v některých částech zápasu jsme přistoupili na hru soupeře. Naštěstí se dařilo střelecky Michalovi Podestátovi, výborně rovněž zahrál Pavel Bauer, který zaznamenal spoustu obranných doskoků pod košem, “ zhodnotil zápas trenér domažlických basketbalistů Karel Štípek.
„Domažličtí basketbalisté zvítězili zaslouženě a touto cestou jim moc gratuluji. Doufám, že se jim bude dařit i nadále, “ řekl po zápase jeden z bývalých hráčů a opor domažlických basketbalistů a nyní trenér Sokolova Lukáš Šnobl a pokračoval: „My jak začneme prohrávat o více jak deset bodů, ihned se psychicky položíme a pak je z toho debakl.

Jiskra Domažlice: Michal Podestát 29/3, Jan Blacký 22/3, Pavel Bauer 15/1, Jakub Jiřinec 14, Michal Vaněk 7, Václav Kozina 5/1, Jakub Tauer 4, Josef Hrubý 4 a Tomáš Vondrovic 3/1. Trenér: Karel Štípek.

#tbs