Série pokračuje

Komentář:

Domažličtí basketbalisté si poradili i karlovarskou Thermií

KAREL FAIT

Domažlice/ Šestý zápas, šesté vítězství, tak zní dosavadní bilance basketbalistů domažlické Jiskry ve II. lize mužů. Po sobotní vysoké výhře nad Sokolovem 103:70 si o den později svěřenci Karla Štípka poradili s karlovarskou Thermií, se kterou se utkali podruhé během tří týdnů. Tentokrát ji porazili o osm bodů, 83:57. V tabulce soutěže tak Domažličanům patří průběžná první příčka.

Domažlice – K.Vary
83:75 (23:14, 44:32, 60:49)

Oproti sobotnímu zápasu mohl domažlický trenér Karel Štípek počítat již s rozehrávačem Ondřejem Kupilíkem, nadále však postrádal dlouhodobě nemocné podkošové hráče Josefa Prettla a Lukáše Pivoňku. Dále mu chyběl další ´marod´ Václav Baxa a také Papež. Navíc se v průběhu utkání zranil Josef Hrubý. Šanci tak dostali opět dorostenci, Jakub Tauer a Tomáš Vondrovic.
Domácí stejně jako v sobotním duelu vstoupili do zápasu aktivně a odměnou jim bylo devítibodové vedení po první čtvrtině v poměru 23:14. Druhá desetiminutovka nabídla oboustranně vyrovnanou hru a nakonec byli spokojenější hráči Jiskry, kteří po poločase vedli 44:32. Hosté se nevzdávali a v 8. minutě třetí ´čtvrtky´ snížili na rozdíl dvou bodů 47:49. Domácí však zabojovali a výsledkem byl jedenáctibodový náskok před závěrečnou desetiminutovkou. Ten si již ve zbývající hře nenechali vzít a nakonec se radovali z vítězství.
„Po celé utkání jsme měli problémy se zónovou hrou soupeře. Kluci však zabojovali a nakonec dotáhli utkání do vítězného konce. Popravdě řečeno, čekal jsem, že to bude úplně jiný zápas než pohárový, a to se to potvrdilo, “ zhodnotil stručně vítězný duel proti karlovarské Thermii domažlický kouč Karel Štípek.
„Do utkání nastupovali dva hráči se sebezapřením, jelikož si v duelu proti Rokycanům obnovili zranění. Když jsme se dotáhli na rozdíl dvou bodů, začínal jsem věřit, že bychom mohli utkání zvrátit. Domácí však potvrdili své kvality a nakonec zaslouženě vyhráli. Nezbývá nic jiného než jim pogratulovat, “ neskrýval zklamání po skončení utkání trenér karlovarských basketbalistů Zdeněk Pešek.
Stínem na utkání bylo zranění Josefa Hrubého. Rozhodčí nedokázali udržet tvrdost utkání v přijatelných mezích...

Jiskra Domažlice: Jan Blacký 19/4, Michal Podestát 16/2, Jakub Jiřinec 16, Pavel Bauer 12, Ondřej Kupilík 8/1, Michal Vaněk 7/1, Václav Kozina 2, Tomáš Vondrovic 2, Jakub Tauer 1 a Josef Hrubý. Trenér: Karel Štípek.

#tbs