Basketbalisté Jiskry přivezli ze severu jednu výhru

Komentář:

Na palubovku severočeských týmů, Teplic a Mostu, zavítali v rámci dalšího pokračování II. ligy mužů basketbalisté domažlické Jiskry. Ačkoliv měl trenér Karel Štípek k dispozici značně oslabený tým, vrátili se Domažličané s jednou výhrou a mnoho nechybělo a mohli přivézt dvě. Zatímco Most porazili 83:80, Teplicím podlehli 90:94. Zároveň tak zaznamenali první porážku v soutěži, když předchozích šest zápasů vyhráli.

Most - Jiskra Domažlice 80:83

Basketbalisté Jiskry nastoupili k zápasu ve velmi oslabené sestavě, pouze s osmi hráči a dvěma dorostenci. Trenér Karel Štípek postrádal zraněné či nemocné hráče - Lukáše Pivoňku, Josefa Hrubého, Jana Blackého, Josefa Prettla, Jakuba Jiřince a také Ondřeje Humla, který je na dovolené. Po nemoci se vrátil do týmu Václav Baxa.
"Hra soupeře byla postavena na postupném útoku především přes dlouhé hráče. Přestože jsme měli k dispozici jen 2 typické pivoty (Bauer, Baxa) a na postu 4 musel zaskakovat i Michal Podestát (!), dokázali jsme naší rychlostí nutit podkošové hráče soupeře k faulům, kterých Most nastřádal přespříliš a v závěru mu pivoti na hříšti chyběli. Nakonec se mu vyfaulovalo pět hráčů. Stříleli jsme poměrně přesně i z delší vzdálenosti (7 trojek) a zdobila nás i rychlost a zdravá agresivita v obraně. Příležitost opět dostali dorostenci Tauer a Vondrovic.", zhodnotil utkání trenér Karel Štípek.

Body Jiskry: Ondřej Kupilík 19, Michal Podestát 17, Michal Vaněk 15, Václav Baxa 12, Václav Kozina 11, Ondřej Bauer 7 a Tomáš Vondrovic 2.

Teplice - Domažlice
94:90 (27:28, 53:53, 78:71)

Domažličtí basketbalisté ačkoliv značně oslabeni vstoupili do utkání aktivně a v šesté minutě vedli o devět bodů. Ale domácí dokázali zlepšenou hrou nejen vyrovnat, ale vývoj utkání otočit ve svůj prospěch. „Minutu a půl před koncem utkání jsme prohrávali o šest bodů a tak jsme se snažili dát trojku, ale domácí výborně bránili a dovolili nám skórovat pouze za dva body, “ ohlíží se za utkáním domažlický trenér a dodává: „Musím hráčům poděkovat za předvedený výkon. S Mostem jsme hráli až v půl osmé večer a chyběly nám v závěru utkání síly. Kdyby s námi byl ještě jeden hráč, troufám si říct, že bychom domácí přehráli. Na druhé straně jsem rád, že se ukázalo, jak vyrovnaný máme kádr.“
Nejlepším střelcem zápasu byl Pavel Bauer s 28 body, ale ani to na vítězství domažlického týmu nestačilo. Chodové tak klesli ve II. lize na druhé místo, když ve vedení jej vystřídal právě BK Teplice.

Jiskra Domažlice: Pavel Bauer, Václav Baxa, Michal Podestát, Michal Vaněk, Tomáš Vondrovic, Jakub Tauer, Ondřej Kupilík, Václav Kozina a Pavel Hendrych. Trenér: Karel Štípek.

Karel Fait

#tbs