CÍL V KARLOVARSKÉM KRAJI SPLNĚN

Komentář:

V 17 a 18.kole 2.ligy mužů zajížděli basketbalisté Jiskry na hříště soupeřů v Karlovarském kraji a nutno říci, že papírové pedpoklady se vyplnily. Cílem bylo přivézt alespoň jedno vítězství a to se také podařilo v Sokolově, tedy s posledním týmem druholigové tabulky.
Naše družstvo odjíždělo ve velmi oslabené sestavě, z různých důvodů, předevšším zdravotních, chyběli Podestát, Baxa, Pivoňka, Prettl, Kozina. Takže trenér Štípek musel sáhnout pro dorostence Tauera a Vondrovice. A tady je potřeba říci, že si oba nevedli vůbec špatně a přispěli velmi dobrým výkonem hlavně k úspěchu v nedělním zápase v Sokolově. Tady jsme od začátku drželi stále mírné vedení a přestože domácí zle dotírali, tak jsme jim nedovolili hlavně naší zkušeností se dotáhnout více než na 4 body. Pokud k tomu připočteme sokolovskou nedisciplinovanost ( 1 nesportovní, 2 technické a 1 diskvalifikující chyby), je výsledný 11-ti bodový rozdíl pro BK Sokolov ještě milosrdný. Jiskru je třeba pochválit za kolektivní, disciplinovaný, odpovědný a bojovný výkon všech hráčů.
To sobotní utkání v Karlových Varech s o záchranu se strachující Thermií bylo podstatně méně příjemné. Nejde ani tak o výsledné skóre, na němž měl podíl hlavně široký vyrovnaný kádr domácích a především pak americké křídlo Joseph Michael Toth, které naše družstvo ničilo hlavně v 1.poločase, kdy svými 25 body, z toho 5 trojkami zařídilo téměř polovinu karlovarských bodů. Zajímavostí je, že tento hráč odehraje za Thermii pravděpodobně pouze 2 utkání a jedno zrovna proti Domažlicím.. Jako černá nit se celým utkáním táhlo nepřijatelné chování některých domácích hráčů, trenéra a několika sprostých domácích diváků. Tak hrubé urážky na adresu hostujích hráčů i trenérů se opravdu nevidí a neslyší často. Bohužel rozhodčí až příliš pozdě sáhli k technické chybě pro domácího kapitána a dovolili tedy nechat volný průchod hodně negativním emocím, které nepolevovaly ani v době, kdy bylo už o vítězství domácí Thermie jasně rozhodnuto.

#tbs